" />
Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors anno 2018: voor- en nadelen op een rij

Boomschors anno 2018: voor- en nadelen op een rij

Overweegt u om voor boomschors te kiezen? Dan is het prettig als de voor- en nadelen vooraf gepresenteerd worden. Anno 2018 is boomschors nog steeds geliefd om als bodembedekker te gebruiken of voor het aanleggen van tuinpaden. Dat heeft te maken met het natuurlijke karakter en de lange levensduur van het materiaal. Is er sprake van slijtage? Dan kan er een nieuwe laag worden aangebracht en kunt u weer jaren van uw boomschors genieten.

Boomschors anno 2018

Natuurlijke materialen worden steeds belangrijker. Strakke betontegels en de aanleg van hekwerk lijken het minder goed te doen. Wanneer we van de buitenlucht genieten, zien we namelijk liever geen grote tegels of andere elementen zoals we deze in ‘moderne tuinen’ tegenkomen. Boomschors geeft uw tuin een natuurlijk karakter terug en houdt uw grond in de juiste conditie. Het materiaal is relatief goedkoop en beschermt de natuurlijke uitstraling van uw tuin. Vaak roept het gedachtes op van een natuurgebied en zowel de geur als het aanzicht van boomschors worden als vertrouwd ervaren. Zo kunt u de paden in uw tuin op een fijne manier bewandelen en hoeft u zich in combinatie met anti-worteldoek geen zorgen te maken over onkruid.

Belangrijkste voor- en nadelen van boomschors

Voordelen van boomschors:

  • Door middel van boomschors is het mogelijk om de biologische diversiteit in uw tuin te bevorderen. Dit heeft te maken met de manier waarop u uw biodiversiteit kunt verbeteren. Er kan bijvoorbeeld mos op boomschors groeien en er kan water geabsorbeerd worden. Als er boomschors om uw beplanting ligt, is dit dan ook bevorderend voor de groei. Daarnaast hoeft u zich minder zorgen te maken om bevriezing, de temperatuur rondom uw beplanting zal door de isolerende werking van boomschors iets hoger blijven.
  • Wilt u onkruid weren? Gebruik dan worteldoek en breng daar boomschors op aan. In principe kan er geen beplanting op uw boomschors groeien en houdt worteldoek onkruid tegen. Bent u toe aan een nieuwe laag met boomschors? Dan kunt u de oude laag het best wegscheppen en vervolgens een nieuwe laag aanbrengen, als u dit niet doet kan er in de loop der jaren een nieuwe voedingsbodem op het worteldoek ontstaan.
  • Spelen er vaak kinderen in uw tuin? Dan is boomschors ideaal. De dempende werking van het materiaal zorgen voor een stukje veiligheid in uw tuin.

Nadelen van boomschors:

  • Het aanvullen en vervangen van boomschors kan soms voor ergernis zorgen. Toch is dit minder werk dan het maaien van gras of het schoonmaken van tegels. Daarnaast dient u zich te realiseren dat er vaak alleen een toplaag wordt aangebracht. Zeker als het om een kleinere oppervlakte gaat is dit niet heel veel werk.

Boomschors bestellen via Boomschors.nl

Wilt u direct boomschors bestellen? Doe dat dan via www.boomschors.nl. Via onze website kunt u verschillende categorieën bekijken en direct een bestelling plaatsen. U kunt onder andere dennenboomschors, Frans boomschors en houtsnippers bestellen. Heeft u toebehoren zoals anti-worteldoek of een hark nodig? Ook daar helpt Boomschors.nl u van harte bij. 

  Ad Schors     15-10-2018 18:43