Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors per zak

Met boomschors vult u borders, plantenbakken of plantenstukjes. Daarnaast heeft boomschors nog veel meer toepassingen voor binnen en buiten. Boomschors per zak is exact wat u nodig heeft: aangepast aam de benodigde hoeveelheid. U heeft de keuze uit dennenschors of Franse schors. Uitstekend voor decoratie en vrij van verontreiniging.De voordelen van boomschors

Heeft u al kennis gemaakt met boomschors? Dit product is afkomstig van de schors van de dennenboom of de Franse pijnboom. U zult bij schors direct aan de plakkerige hars denken, maar dit is bij onze boomschors stukken niet aanwezig! We leveren boomschors in verschillende formaten, variërend van 4 - 15 mm tot 45 - 80 mm.

Naast de ruime keuze biedt boomschors vooral een aantal interessante voordelen. Het heeft een mooie kleur en dient ten eerste als decoratie. Het is een zeer goed middel in de strijd tegen onkruid. Onkruidzaadjes kunnen door de aanwezigheid van boomschors namelijk niet ontkiemen of diep wortelen. Zo blijft uw tuin of plantenbak (nagenoeg) onkruidvrij.

Wist u dat boomschors ook nog eens de bodem en planten beschermt? In de winter tegen vorst en in de zomer tegen uitdroging. 

Verschil dennenboomschors en Franse boomschors

We leveren zowel dennenboomschors als Franse boomschors per zak. Wat is het verschil tussen beiden? Dennenschors wordt veel gebruikt in tuinen, plantsoenen of plantenbakken. De schors heeft een warme roodachtige tot een bruine kleur. Hiermee is het dus zeer geschikt voor decoratie. Franse boomschors wordt gewonnen van de Franse pijnboom. Deze schors heeft een wat hardere structuur en gaat hierdoor ook langer mee. Franse boomschors moet u om de vijf tot zes jaar vervangen, dennenboomschors vervangt u om de twee tot drie jaar.

Er is natuurlijk ook verschil in prijs. Franse schors is wat duurder dan dennenschors. Kijkt u naar de termijnen dat deze schorssoorten meegaan, dan komt u op de eindstreep op hetzelfde uit. Het maakt dus niet zoveel uit waar u voor kiest: uw persoonlijke smaak speelt de belangrijkste rol.

Boomschors in een zak van 70 liter

Een zak boomschors heeft een inhoud van 70 liter. Dit is vergelijkbaar met een grote zak tuinaarde of potgrond van 70 liter. Houd u er rekening mee dat we een minimale schaarslag van 5 cm aanraden. Is het doel het voorkomen van onkruid, kies dan voor een laag van minimaal 8 - 10 cm. benieuwd hoeveel u nodig heeft? Reken dan de lengte x breedte x hoogte uit. Bij een laag van 10 cm kunt u met 70 liter ongeveer 7 M2 vullen. Dit geeft u een idee van de benodigde hoeveelheid. We leveren zowel grote als kleine bestellingen: van 1 tot meer dan 50 zakken boomschors.

Altijd de beste kwaliteit

Boomschors is niet onbeperkt bruikbaar. Na 2 tot 6 jaar (afhankelijk van de soort) zult u merken dat de schors aan vervanging toe is. We vinden het belangrijk dat u altijd de beste kwaliteit krijgt. Daarom hebben we een niet tevreden geld terug garantie. U kunt de zakken boomschors in één van onze vestigingen ophalen, of kies voor de snelle verzending.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten

Geen producten gevonden...