Boomschors incl bezorgkosten

De tuin opnieuw aanleggen of plantenbakken voorzien van een natuurlijke uitstraling? Met boomschors kunt u alle kanten op. Dit product is onkruidwerend en beschermt uw planten tegen vorst en uitdroging. Bestel boomschors online en laat dit gratis thuisbezorgen. Boomschors.nl biedt u een ruime keuze uit meerdere houtsoorten met verschillende afmetingen.

 Waarom boomschors kopen?

Boomschors wordt veel gebruikt voor het aanleggen van (wandel) paden, als ondergrond voor speeltuinen of voor het opfleuren van plantenbakken en bordes. Het is ook nog eens ideaal als ondergrond in volières of bepaalde dierenverblijven. Boomschors heeft een aantal praktische voordelen. Ten eerste heeft het een natuurlijke uitstraling, vooral belangrijk bij aanleg van de tuin. Bent u orchideeënkweker, dan weet u vast wel dat schors een goede grondstof voor de teelt is. Waar u het ook voor gebruikt: boomschors heeft een bodemontsmettende werking.

Bescherm uw planten tegen uitdroging of vorst. Het product voorkomt overmatige verdamping van de bodem. In de winterperiode krijgt vorst minder vat op plantenwortels.

Hoeveelheid boomschors berekenen

Voordat u boomschors bestelt, is het belangrijk om de benodigde hoeveelheid te berekenen. Hoe rekent u dit precies uit? Neem de lengte x breedte van het oppervlak dat u wilt voorzien van boomschors. Vermenigvuldig dit met de hoogte van de schorslaag. Vaak zal dit tussen de 5 en 10 cm liggen. Voor een tuinpad van 10 x 2 meter met een schorslaag van 10 cm ziet de som er als volgt uit: 10 x 2 x 0,10 = 2. Dit betekent dat u 2 M3 schors nodig.

Deze berekening geldt voor het aanleggen van paden, borders, speeltuinen maar natuurlijk ook voor plantenbakken. Boomschors is zelfs geschikt voor de paardrijbak, waarbij u de schors met zand mengt. Zo creëert u een veerkrachtige bodem, geschikt voor dressuurpaarden en springpaarden.

Het gebruik van boomschors: Franse boomschors of dennenboomschors

Bij boomschors.nl heeft u de keuze uit twee soorten schors. De eerste is Franse boomschors. Deze schors is afkomstig van de Franse pijnboom en heeft een harde structuur. Hierdoor ligt de kwaliteit hoger en gaat deze schors 5 tot 6 jaar mee. Dennenboomschors wordt gewonnen van dennenbomen (Ardennen). Deze heeft een zachtere structuur maar vooral een warme dieprode tot bruine kleur. Waar u voor kiest hangt natuurlijk van uw persoonlijke smaak en wensen af.

Hoe brengt u boomschors aan? Zorg dat de ondergrond onkruidvrij is en egaliseer de bodem. Gebruik eventueel een worteldoek: hierdoor heeft u minder boomschors nodig. U kunt nu de boomschors over de grond verdelen. Zorg vooral voor een goede verdeling rondom planten (de stam). 

Online bestellen inclusief bezorgkosten

Boomschors online bestellen zonder extra bijkomende kosten? Boomschors.nl biedt u een alles-in-een prijs. Het bezorgen is al bij de prijs inbegrepen, hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Dankzij de snelle levering kunt u direct beginnen met de aanleg van de tuin, het pad of de plantenbakken. Heeft u de planning al gereed? Boomschors.nl is sneller bij u dan u denkt.