Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Hout Pellets

De keuze tussen naald- en loofhout

Pelfin® houtpellets worden geproduceerd van hout dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer. Het zaagsel waar de pellets van worden geproduceerd bestaat uit verschillende houtsoorten. De bruine Pelfin® houtpellets worden geproduceerd van hard- en loofhout en hebben een hoog rendement. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het verwarmen van grotere ruimtes. De witte Pelfin® houtpellets worden geproduceerd van naaldhout en hebben een laag asgehalte. De keuze tussen bruine en witte houtpellets zijn afhankelijk van uw type kachel of ketel. Wij kunnen u een pellet-proefpakket bezorgen, zodat u zelf kunt testen welke soort pellets het beste bij uw pelletkachel past. Vraag naar de voorwaarden.

Milieuvriendelijke brandstof

Pelfin® houtpellets is een alternatieve en milieuvriendelijke brandstof. De houtpellets brengen bijna geen asresten of slakvorming met zich mee, wat verantwoord is voor het milieu. Daarnaast zijn de houtpellets een goed alternatief voor fossiele brandstoffen, omdat de energieprijzen stijgen en de gaswinning steeds verder wordt teruggedraaid. Met Pelfin® houtpellets maakt u een duurzame en verantwoorde keuze. Waar veel pellets uit Oost-Europa of Noord-Amerika komen worden Pelfin® houtpellets lokaal geproduceerd, wat het tot een écht millieuvriendelijke keuze maakt.

 Stoken op Pelfin® Pellets; het hele jaar door

Pelfin® houtpellets heeft het gehele jaar, winter of zomer, voldoende voorraad. Met onze efficiënte distributienetwerk krijgt u de Pelfin® houtpellets snel en op ieder gewenst moment geleverd bij u aan de (winkel-)deur.

Het produceren vermindert de CO2-uitstoot

Pelfin® houtpellets wordt geproduceerd van resthout wat vrijkomt bij het verzagen van rondhout.. Het hout wat onze zagerijen verwerken komt uit verantwoord bosbeheer, dat houdt in dat boseigenaren garanderen dat voor iedere gekapte boom een nieuwe boom geplant wordt. Pelfin® houtpellets zorgt ervoor, in vergelijk met de fossiele brandstoffen, dat met minder hout evenveel warmte wordt gecreëerd in de kachel. Daarnaast stoten pelletkachels minder fijnstof uit, dan andere kachels. Ook zorgen de Pelfin® houtpellets voor een mindere CO2-uitstoot dan verwarming op aardgas. De keuze voor Pelfin® houtpellets is dus ook een keuze voor het klimaat.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten