Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Waarom eten honden boomschors?

Waarom eten honden boomschors? Honden lijken nergens vies van te zijn. Zelfs als een hond geen honger heeft probeert hij soms een stukje boomschors. Honden eten een stukje boomschors of iets anders vreemds, omdat zij nieuwsgierig zijn of om andere redenen. Welke redenen spelen een rol?

Boomschors eten voor de smaak

Boomschors is ideaal materiaal om op te knagen. Dit geeft honden een bevredigend gevoel. Daarnaast is het zo dat boomschors bepaalde vezels bevat die honden simpelweg nodig hebben. Gelukkig is deze stof ook in veel hondenvoer te vinden: cellulose.

Boomschors eten uit angst

Een jonge hond voelt zich soms angstig, zeker als het baasje er even niet is. In dat geval is het belangrijk om een hond niet in de tuin achter te laten. Zet hem of haar even binnen, dan weet u zeker dat er niets verkeerd gaat.

Boomschors eten door Pica

Pica is een aandoening waarbij een hond items eet die eigenlijk niet eetbaar zijn. Door een verscheidenheid aan medische aandoeningen is het mogelijk dat Pica ontstaat. Denk aan problemen met het verteringsstelsel en stress of andere medische problemen.

Boomschors en doorkomende tandjes

Op een zeker moment komen er kleine tandjes door bij jonge honden. In dit geval zoeken zij allerlei materiaal om op te kauwen. Ook boomschors is daar ideaal voor. Door het risico op giftige stoffen, is het raadzaam om een hond snel iets anders te geven als op een stukje boomschors geknabbeld wordt. Kies voor ander voedsel om op te knagen of speeltjes die speciaal voor honden gemaakt zijn.

Wat adviseren experts?

Kauwen op boomschors is heel natuurlijk gedrag. Toch kan er ook onderliggende problematiek zijn. Honden hebben naast beweging en voldoende frisse lucht ook gezelschap nodig. Is dit onvoldoende? Dan kan dit zich volgens specialisten in allerlei gedrag uiten. Bepaalde soorten schors zijn zeer giftig voor honden. Om er zeker van te zijn dat uw hond geen schors eet is het belangrijk om waakzaam te blijven of aan te leren dat het eten van boomschors of ander (giftig) materiaal niet de bedoeling is. Honden en boomschors kan wat Boomschors.nl betreft dus samen, mits u waakzaam blijft voor de risico’s en verkeerd gedrag afwijst. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Dan zijn houtsnippers wellicht een alternatief.
    02-09-2020 14:30