Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Werkt boomschors tegen katten?

Werkt boomschors tegen katten?

Een laag boomschors in je tuin doet wonderen om ongewenste bezoeken van katten te voorkomen. Het overlast dat je van deze dieren hebt neemt daardoor direct af. Bovendien is boomschors een mooi materiaal dat eigenlijk in elke tuin past. Naast het weren van katten is het gebruik van boomschors een uitstekende methode om onkruid te bestrijden. Dit blog gaat specifiek over het gebruik van boomschors tegen katten.

Waarom je katten liever niet in je tuin hebt

De meningen over katten zijn sterk verdeeld. Maar zelfs de grootste kattenliefhebber moet toegeven dat een kat van een ander in je tuin niet wenselijk is. Want ze gebruiken je tuin bijvoorbeeld als kattenbak. Dat resulteert in een ongewenste en nare stank. Daarnaast graven katten kuilen en daar zit je ook niet op te wachten. Het meest vervelende aan katten is volgens veel tuinliefhebbers dat ze op vogels en andere kleine dieren jagen. Hierdoor verdwijnen onder andere gezellige zangvogels en wordt een leuke egel uit je tuin verjaagd.

Een diervriendelijke manier om katten weg te houden

Een kat is een dier en volgt z'n natuurlijke instinct. Er zijn natuurlijk dieronvriendelijke manieren te bedenken om een kat uit je tuin te weren. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Want door een laag boomschors aan te leggen blijven katten uit je tuin weg. Je neemt namelijk een aantal belangrijke redenen voor katten om in jouw tuin te zijn weg.

Op deze manier werkt boomschors tegen katten

Zoals veel mensen weten zoeken katten eigenlijk altijd naar comfort. Ze knappen snel af op onaangename prikkels en omstandigheden. Dit is meteen de eerste reden waarom boomschors werkt. Want katten vinden het niet fijn om over een ruwe ondergrond te lopen. Daarom werkt boomschors extra goed als je het aan de rand van je tuin legt. Strooi een laag boomschors op de routes die katten gebruiken om je tuin te betreden. Ze kiezen er dan hoogstwaarschijnlijk voor om een andere tuin te bezoeken.

Boomschors voorkomt het graven van kuilen

Niemand zit te wachten op kuilen in hun tuin. Jammer genoeg graven katten die erg graag. Bovendien begraven ze hun uitwerpselen. Voor katten is het vrijwel onmogelijk om in boomschors te graven. De stukken zijn te groot en bovendien allemaal anders van vorm en omvang. De kans dat katten jouw tuin als kattenbak gebruiken neemt meteen sterk af wanneer je de bodem bedekt met boomschors. Leg met name een laag aan op open plekken. Terrein met los zand en kleine steentjes behoren namelijk tot de favoriete plekken van katten.

Lopen op boomschors maakt geluid en dat is goed voor de vogels

Katten zijn erg bedreven in het vangen van vogels. Dat komt onder andere omdat katten eigenlijk niet in Noord-Europa voorkomen. Hierdoor hebben vogels geen natuurlijk aangeleerde beschermingsmechanismen. Katten zijn bedreven sluipers waardoor vogels ze pas horen als het al te laat is. Boomschors maakt een knapperend of ritselend geluid als erover heen gelopen wordt. Vogels beschikken over uitstekende oren. Hierdoor horen ze een kat die over boomschors loopt aankomen en laten ze zich veel minder makkelijk vangen.

    26-02-2021 14:52