Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Schoolpleinen - Voor welke ondergrond kies je?

Schoolpleinen - Voor welke ondergrond kies je? De inrichting van een schoolplein dient aan verschillende eisen te voldoen. U dient rekening te houden met onder andere de oppervlakte van het schoolplein, de keurmerken en veiligheidseisen, het onderhoud, maar ook de ondergrond - voornamelijk bij speeltoestellen - is iets waar op gecontroleerd wordt. Het is belangrijk om - zeker in het geval van speeltoestellen in de hoogte - voor een schokdempende en valdempende ondergrond te zorgen. Hierdoor verkleint u de kans op ongelukken aanzienlijk. Maar wat is een geschikte en goedgekeurde ondergrond voor op het schoolplein?

Schokdempende ondergrond onder speeltoestellen op het schoolplein

Wanneer speeltoestellen een valhoogte van meer dan 60 cm hebben, is het verplicht om te zorgen voor een valdempende ondergrond. Er zijn echter verschillende mogelijkheden voor het materiaal wat u hiervoor kunt gebruiken, waaronder; Naast het beschikken over een valdempende ondergrond is het van belang dat de ondergrond vrij is van andere objecten en dat er regelmatige inspectie van de ondergrond plaatsvindt. Als schoolorganisatie is het verstandig om hiervan een logboek bij te houden, zodat u bij een eventuele controle de informatie direct paraat hebt.

Waarom kiezen voor een natuurlijke ondergrond?

Wanneer er wordt gekozen voor een natuurlijke valdempende ondergrond onder speeltoestellen, zorgt u niet alleen voor veiligheid, maar werkt u ook aan het vergroenen van het schoolplein. In sommige gevallen is hier zelfs subsidie voor aan te vragen.

Let wel op dat de ondergrond bij speeltoestellen over het algemeen intensief belopen wordt. Er wordt natuurlijk veel gespeeld! Het is daarom van belang om de kwaliteit van de ondergrond regelmatig te inspecteren. Houtsnippers gaan bijvoorbeeld langer mee dan Frans boomschors. Beide alternatieven zorgen echter voor een perfecte (en goedgekeurde) valdemping.

Valdempende ondergrond voor speeltoestellen kopen

Op Boomschors.nl kunt u terecht voor verschillende soorten ondergrond voor het schoolplein, speelplein of speeltuin - van waaronder Frans boomschors, dennenschors en houtsnippers. De bestelde ondergrond wordt snel geleverd en gratis - tot aan het schoolplein - bezorgd.

Wilt u meer informatie over welke valdempende ondergrond het beste is voor uw situatie/schoolplein? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag op weg.


 
 
    26-05-2021 11:30