Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

5 manieren om boomschors in uw tuin te gebruiken

5 manieren om boomschors in uw tuin te gebruiken Boomschors is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat uw tuin een natuurlijke en stijlvolle uitstraling geeft. Boomschors is verkrijgbaar in verschillende kleuren, afmetingen en diktes, zodat u het kunt aanpassen aan uw eigen stijl en behoeften.
In dit artikel leest u 5 manieren om boomschors in uw tuin te gebruiken.

Boomschors als bodembedekking

Boomschors is een geweldige manier om kale plekken in uw tuin te bedekken. Het is een natuurlijke en duurzame bodembedekker die onkruid tegengaat en de bodem vochtig houdt. U kunt boomschors gebruiken om borders, loop- en tuinpaden of zelfs de volledige tuinoppervlakte mee te bedekken. Voor het beste effect kiest u een schorssoort met een grove structuur, zodat gewassen/onkruid eronder geen kans krijgt om er doorheen te groeien.

Boomschors als valdemping

Boomschors is een zachte en fijne ondergrond die ideaal is voor de ondergrond bij speeltoestellen. Het zorgt voor een zachtere ondergrond, waardoor kinderen bij eventuele vallen minder snel gewond raken. Voor gebruik als valdemping is het belangrijk om een dikke laag boomschors aan te brengen. We raden een laagdikte van 15 tot 30 cm aan.

Boomschors als sierelement

Boomschors kan ook ter decoratie in uw tuin worden gebruikt. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om borders af te bakenen, paden te accentueren of om een bepaalde sfeer te creëren. Er zijn veel verschillende kleuren en maten boomschors verkrijgbaar, dus u vindt altijd een boomschorssoort die bij uw tuin past. 

Boomschors als compost

Boomschors is een natuurlijk product dat na verloop van tijd composteert. U kunt het gebruiken in een composthoop of om uw tuinbodem te verbeteren.

Boomschors als mulch

Boomschors kan ook worden gebruikt als mulch. Mulch is een laagje organisch materiaal dat u aanbrengt over de tuinaarde/tuingrond. Het helpt om de bodemtemperatuur te reguleren, onkruidgroei te onderdrukken en de grond vochtig te houden.

Tips voor het gebruik van boomschors

  • Zorg ervoor dat de grond onder de boomschors goed is voorbereid. Verwijder onkruid, vuil en stenen.
  • Leg de boomschors in een gelijkmatige laag. De dikte van de laag hangt af van het doel waarvoor de boomschors gebruikt wordt en de soort boomschors (formaat/dikte) die u gebruikt.
  • Bedek de randen van het oppervlak waar u de boomschors legt met kantopsluiting om ervoor te zorgen dat het niet weg waait of wegspoelt.

Boomschors kopen bij Boomschors.nl

Op Boomschors.nl vindt u een ruime keuze aan boomschorsproducten. We hebben schors van verschillende soorten bomen, in verschillende kleuren, maten en diktes.
Onze schors is van hoge kwaliteit en we bieden snelle, gratis levering.

> Franse Boomschors

> Boomschors in zakken

> Dennenschors

> Losgestorte boomschorsproducten

 
---
Heeft u een vraag over boomschors of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een boomschorssoort? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0342-784000 of stuur een bericht via ons contactformulier. We helpen u graag.


 
  Luc     18-09-2023 17:13