Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors bij kamerplanten gebruiken

Boomschors bij kamerplanten gebruiken Boomschors is multifunctioneel materiaal dat het niet alleen goed in de tuin doet. Zelfs bij de kamerplanten kunt u uw schors kwijt. Het materiaal helpt om de luchtvochtigheid op pijl te houden en is een decoratief laagje dat op de potgrond ligt. Heeft u sowieso al een big bag boomschors voor in de tuin besteld? Pas dit materiaal dan ook direct voor uw kamerplanten toe. Zeker wanneer u uw planten verpot is boomschors een mooi laagje om het mee af te werken.

Bewatering van kamerplanten en verpotten

Wilt u uw kamerplanten op een nette manier bewateren? Dan helpt boomschors daar enorm bij. Het materiaal is van een natuurlijke oorsprong en kurkdroog. Met deze eigenschappen, is het mogelijk om vocht op te slaan en laat het materiaal dit los als de planten het nodig hebben. Wilt u een plant verpotten? Doorloop de volgende stappen en werk de pot met een beetje boomschors af.
  • Kies een pot die minstens 20% groter is dan de pot waar uw kamerplant nu instaat.
  • Stop in de bodem van de pot een laagje grind of kleikorrels. Dit materiaal voorkomt rotting.
  • Voeg eventueel twee buizen toe die u in de onderlaag zet. Als de plant straks is aangevuld met grond en een laag schors, dan is het mogelijk om vanaf de bodem te bewateren. Zo laat u de plant zelf bepalen wanneer deze water gebruikt.
  • Plaats de plant nu in de pot en vul de pot af met potgrond. Zet de plant recht in de pot, zo groeit deze op de juiste manier weer verder.
  • Werk het geheel nu af met een laagje boomschors. Bent u de plant aan het benevelen? Sla het schors dan niet over. Dat is met name belangrijk in de maanden dat uw verwarming aanstaat.
Het maakt niet uit als u de pot tot aan de rand vult. De grond zakt na enkele dagen een aantal centimeter in.

Verschillende soorten boomschors

Er zijn verschillende soorten boomschors te verkrijgen. Voor een kamerplant of het verpotten van planten maakt het in principe niet uit welke soort u kiest. Wilt u ook boomschors voor in de tuin gebruiken? Dan doen de verschillen er wel toe. Vooral wat betreft de levensduur en het uiterlijk van uw boomschors maakt dit een verschil. Gaat u liever voor houtsnippers? Dan kan dat ook. Kijk eens naar:

Frans boomschors
Dennenschors
Houtsnippers

Boomschors bestellen?

Bij Boomschors.nl vinden we het belangrijk dat wij u van het juiste advies voorzien. Op alle vragen die wij rondom boomschors en ander materiaal krijgen, verdienen onze klanten een antwoord. Heeft u materiaal voor de bodem nodig of wilt u graag overleggen? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    11-12-2020 11:59