Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Houtpellets als duurzame brandstof

Houtpellets als duurzame brandstof Houtpellets als duurzame brandstof
Houtpellets zijn een efficiënte en goedkope alternatieve energiebron en kunnen worden gebruikt voor verschillende stroom- en warmtetoepassingen. Houtpellets zijn een duurzame brandstof die bestaat uit gedroogde, samengeperste houtvezels van bijvoorbeeld zagerijresten en ander industrieel houtafval. De hoge dichtheid van deze kwalitatieve houtresten zorgt voor een lange verbrandingsduur als het in een pelletkachel zit. Hierdoor wordt een hoog rendement bereikt.
Het gebruik van houtpellets wordt steeds populairder. Grote, commerciële energieproducenten over de hele wereld maken er al gebruik van, maar ook bij particuliere huishoudens zie je steeds vaker pelletkachels voor thuisverwarming verschijnen.

De voordelen van het gebruik van houtpellets
Houtpellets zijn goed voor het milieu
Omdat bomen tijdens het groeien dezelfde hoeveelheid CO2 (kooldioxide) opnemen als dat bij verbranding het geval is, zorgt het verbanden van houtpellets niet voor meer of minder kooldioxide in de lucht. Ook wanneer er rekening wordt gehouden met het productieproces en het transport van houtpellets, zijn houtpellets nog steeds een milieuvriendelijkere keuze dan het gebruik van andere fossiele brandstoffen.
Houtpellets dragen bij aan recycling
Houtpellets bevatten een kenmerkend voordeel in vergelijking met andere fossiele brandstoffen: ze worden gemaakt van restproducten zoals houtkrullen en zaagselresten van houtzagerijen. Producten waar anders vaak niets mee wordt gedaan.
Houtpellets zijn relatief goedkoop
In vergelijking met andere fossiele brandstoffen bespaart u met houtpellets ongeveer de helft op de kosten. Een belangrijke reden hiervan is dat verwarmen met houtpellets meer dan 90% van de energie omzet in warmte.
Houtpellets en pelletkachels zijn gemakkelijk in gebruik
Pelletkachels en Cv-ketels op houtpellets staan ​​bekend om hun gebruiksvriendelijkheid, eenvoudige bediening en unieke uitstraling. De houtpellets worden in de meeste gevallen automatisch vanuit de opslag naar de ketel of kachel getransporteerd, waardoor u daar weinig omkijken naar heeft. Ook het aansteken, de warmteregulering, de reiniging gebeurt vaak automatisch. Het enige wat de gebruiker moet doen is de as-verzamelbak op gezette tijden te legen.
Houtpellets kopen doe je op Boomschors.nl
Op Boomschors.nl bent u aan het juiste adres voor het bestellen van houtpellets.
De houtpellets van Pelfin zijn vervaardigd uit overblijfselen van duurzame bosbouw in de Alpen. De Pelfin houtpellets van hoge kwaliteit naaldbomen zijn geschikt voor alle merken pelletkachels.

Alle houtpellets uit het assortiment van Boomschors.nl bevatten het ENplus A1-keurmerk. Deze Europese kwalificering garandeert dat de houtpellets altijd gelijk zijn qua grootte en dichtheid. Dit zorgt voor constante verbranding en een hoog rendement.
De Pelfin houtpellets zijn verpakt in handige zakken van 12,5 kg en af te nemen in verschillende hoeveelheden. De bezorging van de houtpellets is altijd bij de prijs inbegrepen.
Een greep uit het assortiment Pelfin houtpellets op Boomschors.nl:
  1. PELFIN HOUTPELLETS - 28 zakken -WIT NAALDHOUT
  2. PELFIN HOUTPELLETS - 84 zakken - WIT NAALDHOUT
  3. PELFIN HOUTPELLETS - 252 zakken - WIT NAALDHOUT
Bekijk meer informatie over PELFIN houtpellets en andere PELFIN-houtpellet-producten
****
Op Boomschors.nl vindt u ook tal van andere hout- en tuinproducten, zoals Frans boomschors, houtsnippers, cacaodoppen, anti-worteldoek en houtmulch bodembedekker.
****
Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem gerust telefonisch contact met ons op via 0342-78400 of per e-mail via info@boomschors.nl 
    03-10-2020 20:24