Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Is boomschors goed voor de tuin?

Is boomschors goed voor de tuin?

Boomschors is een veelgebruikte bodembedekker in Nederlandse tuinen. Het is populair door de combinatie van eigenschappen. Boomschors is een natuurlijk product en het zorgt voor een nette afwerking van je tuin. Bovendien heeft het materiaal uiteenlopende doeleinden. Je gebruikt het bijvoorbeeld om een tuinpad aan te leggen. Een andere mogelijkheid is om het rondom speeltoestellen te plaatsen. Boomschors is eveneens erg geschikt als afdekmateriaal tussen planten en gewassen. Gelukkig voor tuinliefhebbers is het ook nog eens erg goed voor de bodem.

Boomschors voorkomt onkruid

Iedere plant is afhankelijk van zonlicht. Dat geldt dus ook voor onkruid. Dankzij een laag boomschors bereikt het zonlicht de bodem niet. Daarom krijgen nieuwe planten geen ruimte om te ontkiemen. Onkruid maakt geen kans om zich te vestigen op plekken waar boomschors ligt. Verwijder voor een optimaal resultaat al het onkruid voordat je de boomschors over de bodem verspreidt. Normaal gesproken ontneemt onkruid veel voedingsstoffen van planten die je wel graag in je tuin ziet. Door het gebruik van boomschors neem je deze belemmering weg. Mooie en wenselijke planten groeien daarom extra goed in jouw tuin.

Boomschors bevordert de vochtregulatie in je tuin

Een droge tuin is niet goed voor planten. Boomschors voorkomt een uitgedroogde bodem. Want het zonlicht bereikt de grond niet meer, waardoor vocht minder snel verdampt. Daarbovenop houdt boomschors vocht vast. Hierdoor bouw je automatisch een buffer op voor je tuin. Dankzij de invloed van boomschors heeft een droge periode minder negatieve consequenties. Je planten beschadigen niet en de algemene staat van je tuin verbetert.

Je bestrijdt vorst in de bodem met een laag boomschors

Temperaturen onder de nul zijn eigenlijk altijd slecht voor een Nederlandse tuin. De isolerende werking van boomschors draagt bij om dit probleem te voorkomen. Vorst dringt minder snel door tot in de bodem. Wortels en met name kleine plantjes raken daardoor niet beschadigd.

Het is een natuurlijk materiaal

Boomschors is een natuurlijk materiaal en werkt onkruidgroei tegen. Daarom is het niet nodig om chemische onkruidbestrijders te gebruiken. Dergelijke middelen verstoren de balans in de bodem. Op de lange termijn hebben ze eigenlijk altijd een negatief effect. Door te kiezen voor boomschors voorkom je deze problemen. Het organische materiaal composteert langzaam en voorziet je tuin van noodzakelijke voedingsstoffen.

Een ideaal materiaal om je tuin af te werken

De positieve eigenschappen van boomschors voor je tuin zijn niet te onderschatten. Daarbovenop is het ideaal om je tuin mee af te werken. Je verspreidt het eenvoudig door je tuin. Boomschors is een natuurlijke bodembedekker die bij ieder type tuin past. Door de lange levensduur hoef je het pas na meerdere jaren aan te vullen. Met boomschors creëer je een mooie leefomgeving waarin planten floreren.


 


 

    22-03-2021 12:56