Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Slakken bestrijden? Hoe cacaodoppen tegen slakken in de tuin kunnen helpen

Slakken bestrijden? Hoe cacaodoppen tegen slakken in de tuin kunnen helpen Wilt u slakken in uw (moes)tuin voorkomen of bestrijden? Dan zijn cacaodoppen een goed idee. Naast slakken bestrijden, bieden cacaodoppen nog meer belangrijke voordelen voor uw tuin.
Cacaodoppen zijn overblijfselen van de productie van chocolade. Hoe werken cacaodoppen tegen slakken in de tuin? En hoeveel cacaodoppen heeft u daarvoor nodig? Wij leggen u graag meer uit over het gebruik van cacaodoppen tegen slakken.

Slakken bestrijden
Slakken komen af op dode bladeren, maar ook op levende planten. Door aan de blaadjes te knabbelen kunnen ze flinke schade aan de planten in uw (moes)tuin veroorzaken. Met name de segrijnslak en naaktslakken veroorzaken die gatenkaas in bladeren. Om uw groen te beschermen, kunt u slakken het best op een diervriendelijke manier bestrijden. Cacaodoppen zijn hier een goed voorbeeld van én is een oplossing die meerdere voordelen biedt.

Cacaodoppen tegen slakken
Hoe meer dode bladeren en groen in uw tuin, hoe aantrekkelijker het is voor slakken. Het is dus belangrijk om dode bladeren goed op te ruimen. En om uw levende planten te beschermen, kunnen cacaodoppen slakken op afstand houden. Cacaodoppen werken tegen slakken vanwege de structuur. Slakken hebben namelijk een hekel aan een scherpe ondergrond.

Waar strooit u de cacaodoppen?
U strooit de cacaodoppen in de buurt van de planten die u wilt beschermen. Haal eerst al het onkruid weg. Strooi vervolgens de cacaodoppen als bodembedekker in uw borders. U kunt er ook voor kiezen om slechts een gedeelte van uw border ermee te bedekken. Alleen de gedeelten rondom uw planten, bijvoorbeeld. Of in een dikke strook langs de borderranden. Bedekt u de borders volledig met cacaodoppen, dan houdt u de kans op slakken wel het kleinst.

Hoeveel cacaodoppen heeft u nodig?
1 kuub (is 1 m3, is 1000 liter) cacaodoppen is voldoende voor 20 m2 bodembedekking. Dan heeft u een goed bedekkende laag van 5 centimeter dik. Op Boomschors.nl kunt u zakken en big bags cacaodoppen bestellen, variërend van 280 tot 2000 liter.


Nog meer voordelen (en één nadeel) van cacaodoppen
Cacaodoppen zijn een veelzijdige bodembedekker. Naast slakken, houden cacaodoppen ook katten op afstand vanwege de geur. Daarnaast remmen cacaodoppen de groei van onkruid af en gaan ze wortelrot tegen. Ook geven ze voedingsstoffen af aan de bodem die de groei van uw planten stimuleert. En naast milieuvriendelijk, is het misschien wel de meest decoratieve oplossing tegen slakken. Wilt u cacaodoppen voor in de tuin, pas dan wel op als u een hond heeft: cacaodoppen kunnen namelijk net als chocolade giftig zijn voor een hond als die het opeet.

Hier leest u nog meer over het gebruik van cacaodoppen. Heeft u andere informatie nodig, neem dan contact op met onze klantenservice.  
  Faye     04-11-2021 11:32