Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Wat is de oorsprong van Frans boomschors?

Wat is de oorsprong van Frans boomschors? Frans boomschors komt van oorsprong uit Frankrijk. Maar van welke bomen komt het precies? Waar groeit het? En hoe is het materiaal ontstaan? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Zo begrijpt u hoe dit materiaal kan passen in uw tuin en waarom het de ideale ondergrond biedt in moderne tuinen.

Verschillende soorten benamingen van Frans boomschors

Frans boomschors krijgt allerlei soorten namen. Voorbeelden zijn: Franse zeedenschors, pijnboomschors en bark. Over het algemeen komt Frans boomschors van de Franse pijnboom uit het gebied rondom de Middellandse zee. Ook bekend als pinus maritima. Uit dit gebied komt het kwalitatieve boomschors zoals we dat bij Boomschors.nl verkopen. Boomschors uit dit gebied kent namelijk een hoge dichtheid en heeft daardoor een vaste structuur. Dit is ideaal wanneer u de lange levensduur van het materiaal wilt waarborgen. Kiest u voor fijn boomschors of grof boomschors? Prettig aan de fijnere variant is dat u het gemakkelijk glad kunt strijken en het prettig voelt wanneer u een pad met fijn boomschors beloopt. Tegelijkertijd is grof boomschors een uitkomst wanneer het om de langere levensduur. De grotere stukken boomschors zijn langer bestand tegen de invloeden van het weer en zullen daardoor minder snel beschadigen.

Populaire toepassingen van Frans boomschors

Frans boomschors wordt voor allerlei soorten toepassingen gebruikt. Over het algemeen komen we Frans boomschors tegen rondom de beplanting of wordt het voor tuinpaden gebruikt. Wilt u uw kinderen beschermen en heeft u een eigen speelplaats in de tuin? Ook daar is Frans boomschors uitermate geschikt voor. Het materiaal heeft een valdempende werking en garandeert daardoor de veiligheid van uw kinderen. Wist u echter dat boomschors niet alleen voor de sier is? Ook is boomschors een materiaal dat enorm goed isoleert en daardoor de bodem en beplanting kan beschermen. Beplanting in uw tuin zal minder snel bevriezen en de bodem blijft van een betere conditie. Daarnaast wordt onkruid tegengehouden, er kan geen licht door het materiaal komen, waardoor onkruid niet kan groeien.

Frans boomschors en alternatieven

Is Frans boomschors een materiaalsoort die niet in uw tuin past? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven te bedenken. Zo kunt u kiezen voor boomschors dat gemaakt is van de dennenboom. Deze variant is iets minder stug dan Frans boomschors en past qua kleur daardoor beter in Nederlandse tuinen thuis. Dit heeft te maken met de houtkleur die overeenkomt met kleuren die we in onze tuin tegenkomen, het ziet er iets minder exotisch uit dan boomschors uit de Mediterrane omgeving. Tegelijkertijd is de levensduur van het materiaal een stuk korter, dat heeft te maken met de lagere dichtheid van het materiaal. Boomschors van de dennenboom zal daardoor sneller beschadigen en kan binnen enkele jaren al wegrotten. Uiteraard kunt u het materiaal ook verwijderen en nieuwe materiaal toevoegen, als u dit om de paar jaar doet, blijft de bodembedekker net zo mooi als Frans boomschors. Gaat u liever voor houtsnippers? Houtsnippers vormen een prima alternatief, enig nadeel is dat de levensduur van het materiaal iets korter is en er daardoor vaker nieuw materiaal aangebracht dient te worden.
    22-02-2019 16:20