Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors kevers bestrijden

Boomschors kevers bestrijden Kevers leven vrijwel overal ter wereld. De keuze voor wat zij eten varieert sterk. Er zijn kevers die planten eten en een andere groep kiest liever voor insecten. Ook zijn er groepen die van schimmels leven, hout of stukjes boomschors. Dit eetgedrag brengt soms schade met zich mee. Iets dat we willen voorkomen. Zeker als het om ons prachtige boomschors gaat.

Welke kevers zijn er?

Kevers zijn niet altijd te herkennen aan hun uiterlijk. Een kever is het best te herkennen aan waar hij zich bevindt of wat de kever eet. Kevers vernoemen we meestal naar wat ze eten of waar ze zitten. Zoals: tapijtkever, piepschuimkever, graanklander, rijstmeelkever, tabakskever, schimmelkever of houtaantastende kever. Houtaantastende kevers en schimmelkevers komen voor rondom boomschors. De schimmelkever is zeer klein en komt vaak in grote hoeveelheden in vochtige omgevingen voor. De kevers vinden het fijn om in de buurt van schimmels en organisch afval te zitten. U vindt ze meestal in de buurt van nesten, dieren, insecten of bij holle ruimtes in bomen. Ook zit de schimmelkever soms in de buurt van het boomschors. Houtaantastende kevers zijn er in ongeveer 1.500 verschillende varianten. Door hout te eten, is er veel schade toe te brengen. Daarnaast is er een risico dat de kevers overstappen op een houten constructie en op deze manier voor onherstelbare schade zorgen. Helaas merkt men vaak te laat pas dat er houtkevers zijn. Heeft u een idee dat de kevers zich in het boomschors te vinden? Dan is het goed om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Dit voorkomt erger.

Hoe bestrijdt u kevers die in boomschors zitten?

Schorskevers zijn niet eenvoudig te bestrijden. Het best is om aangetast hout zoveel mogelijk te verwijderen om verdere verspreiding te voorkomen. In de lente is goed te zien welk hout aangevreten is en welk hout niet. Het boomschors dat op de bodem ligt, hoeft u in principe niet te verwijderen. Het is meestal geen enkel probleem om dit onder controle te krijgen. Kies daarom voor een behandeling met pesticide en het liefst een variant die zo min mogelijk schade aan het milieu aanricht. Daarmee is het mogelijk om de aanwezigheid van schorskevers terug te dringen en stappen deze niet over naar houten constructies in uw tuin of op gezonde bomen. Daarnaast is het belangrijk om goed voor uw planten en bomen te zorgen. Een gezonde boom of plant heeft minder last van kevers. De optimale toevoer van voedingsstoffen en water (in tijden van droogte) is iets om in de gaten houden. En ook de locatie van uw bomen is cruciaal om deze gezond te houden.

Boomschors bestellen of ander materiaal nodig?

Bij Boomschors.nl vinden we het belangrijk dat wij u van het juiste advies voorzien. Op alle vragen die wij rondom boomschors en ander materiaal krijgen, verdienen onze klanten een antwoord. Heeft u materiaal voor de bodem nodig of wilt u graag overleggen? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    03-11-2020 15:54