Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Blotevoetenpad met boomschors of houtsnippers

Blotevoetenpad met boomschors of houtsnippers Op zoek naar een geweldige manier om tot rust te komen en uw zintuigen te prikkelen? Dan is een blotevoetenpad wellicht iets voor u! In dit artikel vertellen we u meer over blotevoetenpaden, hoe u er zelf eentje kunt aanleggen en waarom een blotevoetenpad goed is voor de gezondheid. Daarnaast vertellen we u hoe u de producten van Boomschors.nl kunt gebruiken om het perfecte blotevoetenpad aan te leggen.

Wat is een blotevoetenpad?

Een blotevoetenpad is een speciaal aangelegd pad waar u met uw blote voeten overheen kunt lopen. Het pad is opgebouwd uit verschillende ondergronden, zoals boomschors, houtsnippers, zand en stenen. Door over deze verschillende ondergronden te lopen worden uw voeten en de bloedsomloop gestimuleerd. Het lopen over een blotevoetenpad zorgt voor een ontspannen gevoel en kan stress verminderen.

Hoe leg je een blotevoetenpad aan?

Het aanleggen van een blotevoetenpad is niet moeilijk. Het belangrijkste is dat u een gebied uitkiest dat groot genoeg is en waar u verschillende ondergronden kunt aanbrengen. Begin bijvoorbeeld met een zanderige ondergrond en voeg daar boomschors of houtsnippers aan toe. Het is belangrijk dat de ondergronden goed aangebracht worden en niet scherp zijn. Let er bijvoorbeeld op dat er geen scherpe steentjes of takjes voor het pad worden gebruikt. 

Blotevoetenpad | De voordelen

Een blotevoetenpad heeft vele voordelen. Het zorgt voor een rustgevend gevoel en kan stress verminderen. Daarnaast verbetert het lopen over een blotevoetenpad de bloedsomloop en kan het zelfs bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem. Ook zorgt het lopen over een blotevoetenpad voor een betere balans.

Boomschors en/of houtsnippers voor het aanleggen van een blotevoetenpad

Boomschors en houtsnippers zijn perfecte materialen om te gebruiken voor de aanleg van een blotevoetenpad. Boomschors is zacht, veerkrachtig en stevig. Het kan goed tegen regen en blijft ook bij droog weer goed op zijn plek liggen. Vooral Franse Boomschors is een uitstekende keuze, omdat deze boomschorssoort niet splintert. Houtsnippers zijn iets groter dan boomschors en hebben een ruwere textuur. Hierdoor geven ze een extra stimulans aan de voeten van de gebruikers van het blotevoetenpad. Zowel boomschors als houtsnippers zijn gemakkelijk in gebruik en bij Boomschors.nl kunt u het eenvoudig online bestellen.

Blotevoetenpad aanleggen | Praktische tips 

  • - Kies een gebied dat groot genoeg is en waar u verschillende ondergronden kunt aanbrengen.
  • - Let erop dat er geen scherpe materialen worden gebruikt.
  • - Begin met een zachte ondergrond, zoals zand of gras.
  • - Voeg daar vervolgens boomschors of houtsnippers aan toe.
  • - Zorg dat u verschillende ondergronden afwisselt, zodat de voeten goed gestimuleerd worden.
  • - Maak het pad regelmatig schoon en vul de ondergronden aan waar nodig.
 
-----
Ik heb Frans boomschors bij u besteld.
Het is toegepast in een blote-voeten-pad.
Wat een fantastisch schors!!!
Ik wilde speciaal dit schors hebben, omdat het niet splintert.
Nou, dat maken jullie helemaal waar.
 
M. Bult - heelplantaardig
-----
 

Materialen voor een blotevoetenpad kopen bij Boomschors.nl

Boomschors.nl biedt verschillende materialen aan om een blotevoetenpad aan te leggen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor boomschors, houtsnippers, cacaodoppen of zand. Vrijwel al onze producten zijn verkrijgbaar in zakken, big bags of losgestort. Daarnaast bezorgen wij gratis op de locatie van het blotevoetenpad.

Heeft u vragen over welk materiaal het beste bij uw blotevoetenpad past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor passend advies.
 
  Luc     28-07-2023 13:48