Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors als bescherming van uw tuin

Boomschors als bescherming van uw tuin Als het aankomt op het beschermen van uw tuin tegen verschillende (extreme) weersomstandigheden, zoals regen, wind, hitte en kou, dan is boomschors een uitstekende keuze. Boomschors beschermt namelijk op verschillende manieren uw tuin, zodat uw planten en gewassen gezond blijven. In deze blog leggen we uit hoe boomschors uw tuin beschermt bij verschillende weertypen en waar u voordelig boomschors kunt kopen.

Boomschors in de zomer: bescherming tegen hitte en uitdroging

In de zomer kan boomschors een belangrijke rol spelen bij het beschermen van uw tuin tegen hitte en uitdroging. Door de tuin te bedekken met een laag boomschors wordt verdamping verminderd en blijft de bodem langer vochtig. Dit betekent dat u tijdens hete zomers niet zo vaak uw tuin of gewassen hoeft te besproeien. Bovendien zorgt een laag boomschors ervoor dat de zon er minder goed doorheen komt, waardoor er minder water verdampt uit de bodem. Daarnaast neemt boomschors zelf ook water op. Het water dat de boomschors heeft opgenomen tijdens regenperiodes zakt naar de bodem en zo wordt de bodem gereguleerd en langer vochtig gehouden. Hierdoor drogen uw planten en gewassen minder snel uit en blijven ze gezond.

Boomschors | bescherming tegen vorst en onkruid

Boomschors kan niet alleen in de zomer van pas komen, maar ook tijdens de winter. Zo kunt u boomschors gebruiken om bloemen, planten en andere gewassen tegen vorst te beschermen. Ook in de herfst kan het leggen van boomschors ervoor zorgen dat de bodem niet te snel afkoelt, omdat de schors als isolatielaag dient. Bovendien is boomschors een uitstekende manier om onkruid te voorkomen. Door de grond te bedekken met boomschors kan onkruid zich minder snel verspreiden. Zo houdt u uw tuin netjes en schoon.

Boomschors kopen | Aanbiedingen bij Boomschors.nl

Bent u op zoek naar kwalitatieve en goedkope boomschors? Dan bent u bij Boomschors.nl aan het juiste adres. U kunt bij ons verschillende soorten boomschors kopen, van zakken tot big bags en losgestorte boomschors. Bovendien hebben wij regelmatig voordelige boomschors aanbiedingen, zodat u goedkoop boomschors kunt kopen. 

----
 
Heeft u een vraag over onze boomschors of bent u opzoek naar een specifiek product?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0342-784000 of stuur een bericht via ons contactformulier. We helpen u graag.

 
  Luc     09-08-2023 15:27