Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors bij scholen en kinderdagverblijven

Boomschors bij scholen en kinderdagverblijven Voor het onderhoudsvriendelijk en veilig maken van een speelplaats, is boomschors het ideale materiaal. Boomschors dempt op een uitstekende manier en is daardoor een veilig alternatief voor rubberen tegels of zand. Steeds meer scholen en kinderdagverblijven kiezen daarom voor dit materiaal. Bij Boomschors.nl kunt u uit verschillende varianten kiezen.

Veilige speelplaats creëren

Bij speeltuinen is het de bedoeling dat er plezier aan wordt beleefd. Helaas loopt dit voor sommige kinderen anders af. Er kunnen verwondingen worden opgelopen en zelfs een ziekenhuisbezoek behoort tot de mogelijkheden. De meeste ongelukken hadden voorkomen kunnen worden door beter toezicht te houden, het andere deel is te wijten aan speeltoestellen en de manier waarop een speelplaats is opgebouwd. Het Keurmerkinstituut adviseert om boomschors te gebruiken als er een valhoogte van maximaal 300 cm hoogte is. Bij lagere valhoogtes kan gras volstaan. Voor een leek is het lastig te bepalen in hoeverre bodembedekking afdoende is. U doet er goed aan om een expert in te huren.

Voordelen van boomschors bij speelplaats

Bij een speelplaats is naast de veiligheid, ook de uitstraling en het onderhoud een belangrijke graadmeter voor het kiezen van bodembedekkers. Boomschors kent een natuurlijk karakter en past daardoor uitstekend bij beplanting of gras. Tegelijkertijd wordt onkruid tegengehouden, als u dit goed wilt doen is het raadzaam om te combineren met worteldoek. Anders kan onkruid nog steeds tussen het boomschors groeien.

Verschillende soorten boomschors bestellen

Boomschors kunt u in allerlei varianten bestellen. U kunt kiezen uit verschillende grofheden en ook qua boomsoort kan gevarieerd worden. Zo kunt u voor Frans boomschors kiezen en een aantal andere soorten. De levensduur van materialen verschilt iets en ook het aanzicht is anders. Bij speelplaatsen zien we dat er vaak voor grovere soorten boomschors wordt gekozen. Kiest u liever voor houtsnippers? Ook dit materiaal is ideaal voor speeltuinen.

Vochtregulatie van uw bodem

Het reguleren van vocht is iets dat met name tijdens regenachtige dagen een uitdaging blijkt. Door middel van boomschors of houtsnippers kan vocht worden opgenomen op natte momenten en losgelaten als het droog is. Dit is goed voor bomen en planten die in de buurt van een speelplaats staan. Tegelijkertijd kunnen hierdoor grote plassen worden voorkomen.

Hoeveel boomschors of houtsnippers zijn er benodigd?

Voor het aanbrengen van boomschors of houtsnippers kan een laag van 10 centimeter worden aangehouden. Dit is voldoende om vocht op te nemen, lege plekken te voorkomen en slijtage te verdragen. Afhankelijk van hoe intensief een speelplaats gebruikt wordt, dient er zo nu en dan materiaal te worden weggeschept en vult u dit aan met nieuw materiaal. Bij een speelplaats is er om de 3 tot 7 jaar een onderhoudsmoment noodzakelijk. Door een jaarlijkse inspectie kunt u direct zien of dit benodigd is. Wilt u meer weten over boomschors? Dan kunt u ons telefonisch en per e-mail bereiken. Wij helpen u graag persoonlijk en kunnen direct adviseren. Plaats een bestelling via www.boomschors.nl.
    29-07-2019 16:03