Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors en duurzaamheid

Boomschors en duurzaamheid Natuurlijk materiaal is logischerwijs onderhevig aan afbraak. Wilt u de bodem op een nette manier afdekken? Dan gebruikt u daar bij voorkeur materiaal voor dat van enige kwaliteit is. Dit is ook het geval bij houtsnippers of ander organisch materiaal waar u de bodem mee afdekt. Tegelijkertijd krijgt u hier veel voor terug. Dit zit hem in het stukje duurzaamheid van boomschors.

Waar komt het boomschors vandaan?

Boomschors zit vast aan het hout van de boom. Om hout volledig kaal op te leveren is het noodzakelijk om het boomschors te verwijderen. In de houtindustrie is er daardoor veel boomschors dat over is. Prachtig materiaal om iets moois te doen. Het zou zonde zijn als dit in de verbrandingsoven belandt. Door boomschors in de tuin te gebruiken, gaat u op een duurzame manier met dit restmateriaal om. Ook hoeft u daar geen bestrating aan te leggen. Iets dat veel arbeidsuren kost, de bodem als het ware verstikt, lastiger qua afwatering is en in het algemeenheid minder goed voor de tuin.

Wat is de levensduur van boomschors?

Afhankelijk van de kwaliteit van boomschors is een bepaalde levensduur te verwachten. Frans boomschors gaat over het algemeen 5 tot 6 jaar mee. Dennenboomschors is iets fragieler en gaat ongeveer 4 jaar mee.

Om de levensduur van boomschors te vergroten, is het belangrijk om het materiaal op de juiste plaatsen neer te leggen. Op locaties die gemakkelijk drogen en niet onder water staan als er een klein buitje valt. Dit verbetert de levensduur van het boomschors.

Aan het einde van de levensduur, is het noodzakelijk om aan te vullen met nieuw boomschors. Door enkele centimeters toe te voegen, kunt u direct weer een aantal jaar voort. Als er al een basislaag ligt, is er minder boomschors benodigd dan wanneer u met een volledig nieuwe laag begint. Dit heeft te maken met het boomschors dat al in de bodem verzonken ligt.

Minder besproeiing in de tuin nodig door boomschors

Boomschors is materiaal dat over bijzondere eigenschappen beschikt. Eén van deze eigenschappen is het absorptievermogen van boomschors. Als het regent, slaat water zich eenvoudig op in het hout en laat het vocht los als het zonnetje schijnt. Hierdoor is er minder besproeiing noodzakelijk en blijven de planten langer bevochtigd. Gaat u liever voor houtsnippers of cacaodoppen? Dit materiaal laat vergelijkbare eigenschappen zien.

Heeft u materiaal voor de bodem nodig? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    06-08-2020 18:44