Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Champost | Circulaire bodemverbeteraar voor uw tuin

Champost | Circulaire bodemverbeteraar voor uw tuin Bent u op zoek naar een natuurlijke en duurzame manier om uw tuinbodem te verrijken en te verbeteren? Maak kennis met champost, ook bekend als champignonmest of champignoncompost

Champost is een circulair product dat de gezondheid van uw tuinbodem en planten een boost geeft. In dit artikel leest u er meer over…

Wat is champost?

Champost is het restmateriaal dat overblijft na de productie van champignons. Het bestaat uit 100% natuurlijke materialen, zoals paardenmest, kippenmest, stro, veen, schuimaarde en kalk. In tegenstelling tot andere compostsoorten, is champost een zeer schone variant. Het bevat geen onkruidzaden, (zware) metalen of andere verontreinigingen.

De voordelen van champost

Het gebruik van champost in de (moes)tuin biedt verschillende voordelen, waaronder:
 
  • Circulair en duurzaam: Champost wordt geproduceerd van het restmateriaal wat overblijft uit de champignonindustrie. Hierdoor is champost een duurzame keuze.
  • Rijk aan voedingsstoffen: Champost bevat een breed scala aan voedingsstoffen, waaronder stikstof, fosfor, kalium, magnesium en calcium. Dit zorgt voor een optimale voeding van uw planten en andere gewassen.
  • Verbetert de bodemstructuur: De organische stoffen in champost verbeteren de structuur van de bodem, waardoor deze water beter vasthoudt en er meer zuurstof in de bodem komt. Dit bevordert de wortelgroei van uw planten en andere gewassen.
  • Stimuleert het bodemleven: Champost bevordert de groei van nuttige micro-organismen in de bodem, wat de gezondheid van planten en andere gewassen ten goede komt. Dit zorgt voor een sterkere en gezondere basis van uw tuinbodem.
  • Breed toepasbaar: Champost kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt, waaronder in de moestuin, siertuin, gazon en in combinatie met potgrond/tuinaarde.

Champost gebruiken in de tuin

Champost kan op verschillende manieren worden gebruikt in de tuin. U kunt het bijvoorbeeld mengen met potgrond, vermengen met tuinaarde in borders, het bemesten van het gazon of de moestuin, het aanplanten van struiken en bomen, gebruiken als mulch of het op de bodem van uw bloem-/plantenbakken strooien.

Tips bij het gebruik van champost:

 
  • Champost kan het gehele jaar worden gebruikt, maar de beste tijd om het te gebruiken is het voorjaar of najaar. In het voorjaar zorgt champost voor een goede voeding van de grond, zodat planten en andere gewassen zich optimaal kunnen ontwikkelen. In het najaar helpt champost de grond te beschermen tegen kou.
  • Meng champost goed met de bestaande of andere (pot)grond.
  • Geef uw planten en andere gewassen na het toevoegen van champost voldoende water.
  • Gebruik niet te veel champost. Als u niet zeker weet hoeveel champost te gebruiken, begin dan met een kleine hoeveelheid en voeg er eventueel later meer aan toe.

Champost kopen bij Boomschors.nl

Bij Boomschors.nl kunt u eenvoudig en snel champost in big bags bestellen. Wij leveren door heel Nederland en België. Bij Boomschors.nl koopt u eenvoudig en snel hoge kwaliteit champost tegen scherpe prijzen. U bestelt de champost eenvoudig in onze webshop (categorie: overige bodemverbeteraars). De op onze website vermelde prijzen zijn inclusief btw en bezorgkosten

Bestel vandaag nog champost op Boomschors.nl en geef uw tuin een natuurlijke boost!
 

Champost per m3:

> Champost / Champignoncompost in big bag - 1m3

> Champost / Champignoncompost in big bag - 2m3


 
  Luc     14-02-2024 16:36