Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Dennenschors

Dennenschors is een van de populairste bodembedekkers en een veel gebruikte schors in tuinen, parken en plantsoenen. En niet zonder reden, want het materiaal leent zich niet alleen uitstekend voor decoratie, maar beschikt ook nog eens over een aantal andere voordelen. Dit soort boomschors, afkomstig uit de Belgische Ardennen, is bijvoorbeeld niet harsachtig en vrij van verontreiniging.
 

Dennenschors gaat gemiddeld 3 tot 4 jaar mee en kan voor tal van toepassingen worden gebruikt. Als ondergrond van een (nieuw aan te leggen) tuinpad, maar bijvoorbeeld ook als vochtregelaar in bloembakken. Met dennenschors kunt u alle kanten op!
 

 

Bezig met laden...
Snelle levering in heel Nederland
Alleen de beste kwaliteit
Gratis verzending


Onkruid tegengaan met behulp van dennenschors


Een van de grootste ergernissen van iedere tuinder of hobby-tuinier is onkruid. Zeker in de warmere maanden, wanneer alles volop in bloei staat, is onkruid nauwelijks te voorkomen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat van boomschors een preventieve werking uitgaat. Het natuurlijke materiaal gaat de groei van ongewenste planten tegen. Hierdoor heeft u veel minder last van onkruid.
Het is een van de redenen waarom dennenschors vaak wordt toegepast als bodembedekker. Daar komt echter nog eens bij dat het materiaal de bodem in de zomer beschermt tegen uitdroging. Zonder extra schorslaag kan vocht op warme dagen namelijk eenvoudig verdampen. Dennenschors, of een andere schorssoort, houdt dit proces echter tegen. De tuin hoeft dus minder vaak bevochtigd te worden.

 

Bescherming tegen vorst met behulp van dennenschors


Zijn de warme zomermaanden geweest, dan komt Koning Winter om de hoek kijken. Dat betekent: vrieskou en vorst. Veel planten, struiken en ook bomen leggen in deze periode van het jaar het loodje, zeker als de temperatuur ver onder de nul graden zakt. Dennenschors kan echter een belangrijke rol spelen bij het behoud van uw beplanting.
Van deze natuurlijke ondergrond gaat namelijk ook een vorstwerende werking uit. Het principe hierachter is hetzelfde als bij het tegengaan van verdamping: de dennenschors zorgt voor een isolerende werking, waardoor de kou minder snel doordringt tot de wortels. Planten, bloemen, struiken en bomen blijven hierdoor langer in leven. Dennenschors is dus op meerdere vlakken een duurzame bodembeschermer.  

 

Dennenschors gebruiken, hoe gaat dat?


U heeft dennenschors besteld en u wilt aan de slag. Hoe gaat dat in zijn werk? Ons advies is om eerst altijd het aanwezige onkruid te verwijderen. Egaliseer vervolgens de bodem en breng de schors aan in een laag van minimaal 5 centimeter. Een dikkere laag, bijvoorbeeld 10 centimeter, is overigens gunstiger om onkruid te onderdrukken. Ook kunt u ervoor kiezen om eerst nog een anti-worteldoek neer te leggen. 
De dikte van de boomschorslaag is mede afhankelijk van het type ondergrond. In een streek met klei- of leemgrond heeft u minder last van onkruid, waardoor u iets minder materiaal kunt gebruiken. Bij zand- of humusrijke grond strekt het tot aanbeveling om juist iets meer schors te gebruiken. Legt u een tuinpad aan en wordt de ondergrond dus intensief betreden, dan raden wij aan om eerst een gronddoek aan te brengen.
 

Dennenschors, boomschors of houtsnippers kopen


Online dennenschors kopen bij Boomschors.nl is heel eenvoudig. U kiest uw favoriet, rekent uit hoeveel u nodig heeft en plaatst vervolgens uw bestelling. Na levering kunt u meteen aan de slag. Heeft u daarbij echter wat hulp nodig, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een van onze medewerkers helpt u namelijk graag bij het plaatsen van uw bestelling.

Heeft u andere vragen, of wilt u meer weten over de mogelijkheden en producten die wij aanbieden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0342-784000, of stuur een e-mail: klantenservice@groundcovergroup.nl.

 


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten