Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Er worden verschillende benamingen aan Franse boomschors gegeven. Over het algemeen zijn de specificaties van het materiaal vergelijkbaar. Er wordt aangenomen dat Franse boomschors langer meegaat dan andere soorten. Dit maakt Franse boomschors uitermate geschikt om als duurzame en natuurlijke bodembedekker voor wandelpaden te gebruiken. Franse boomschors kan echter ook voor het afdekken van bijvoorbeeld boorders of als tijdelijke bodembedekking worden gebruikt.

Toepassingen Franse boomschors

Wanneer u voor boomschors kiest zijn er tal van verschillende toepassingen te bedenken. U kunt denken aan:
  • Wandelpad van boomschors
Het aanleggen van een tuinpad kan een enorme uitdaging zijn. Het resultaat heeft te maken met de ondergrond van uw tuinpad en het aanzicht dat u wenst. Franse boomschors is uitermate geschikt om voor een tuinpad te gebruiken. Dit heeft te maken met de natuurlijke uitstraling van het materiaal en de eenvoudige manier waarop u het materiaal kunt aanbrengen. Laat u dit liever door de tuinman doen? Dan kan dat natuurlijk ook!
  • Borders tussen beplanting van boomschors
Wilt u borders op een nette manier afwerken? Boomschors maakt het mogelijk om dit te doen. Door de natuurlijke kleuren van boomschors is het mogelijk om het materiaal op een nette manier tussen de borders te verwerken, zonder dat het natuurlijke aanzicht verandert.
  • Valdempende speelplaats
Door de bijzondere eigenschappen van boomschors is het uitermate geschikt voor speelplaatsen. Boomschors ziet er natuurlijk uit en is tegelijk ook valdempend. Dit heeft te maken met de droogte van het materiaal en de grofheid. Ook ziet het er aantrekkelijker uit dan rubberen tegels.

Verschillende soorten Franse boomschors

Franse boomschors bestaat er in verschillende soorten. Het grootste verschil zit hem in de grofheid van het materiaal. Grover boomschors gaat langer mee dan een verfijnde variant. Echter grovere boomschors is niet prettig in het gebruik voor bijvoorbeeld een wandelpad. Tegelijk kunnen er verschillen in de prijs en toepassing van het materiaal zitten.

Franse boomschors aanbrengen direct op de grond of worteldoek gebruiken?

Wanneer u boomschors aanbrengt is het belangrijk te overwegen om de bodem eerst te bedekken met worteldoek en/of splitplaten. Worteldoek zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt en splitplaten maken het mogelijk om het materiaal op een nette manier te verdelen. Daarnaast hebben splitplaten meer draagvermogen dan de gebruikelijke ondergrond en zal het materiaal daardoor niet verzakken. Wilt u uw Franse boomschors vervangen? Ook dan is het prettig om met splitplaten en worteldoek te werken. Het maakt het verwijderen en aanbrengen van het materiaal een stuk eenvoudiger.

Franse boomschors kopen bij Boomschors.nl

Kiest u voor Boomschors.nl? Dan kunt u profiteren van onze uitgebreide ervaringen die we hebben opgedaan bij het leveren van boomschors aan inmiddels duizenden klanten. Omdat wij u helpen met het vinden van geschikt materiaal weet u zeker dat uw tuinpad, speelplaats of eventuele borders in de juiste conditie komen. Bestel direct via de website voor een aantrekkelijke prijs of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.