Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Houtsnippers

Houtsnippers zijn zeer geschikt voor de aanleg van tuinen. Dankzij de valbrekende werking zijn houtsnippers ook een perfecte ondergrond voor in de speeltuin. Uiteraard hebben de houtsnippers nog veel meer praktische toepassingen. Zo blijven de planten en struiken goed beschermd tegen uitdroging of vorst. Houtsnippers kopen? Boomschors.nl biedt voordelige houtsnippers in diverse soorten.

Bezig met laden...

Houtsnippers gebruiken ?

Er is een duidelijk verschil tussen houtsnippers en boomschors. Houtsnippers ontstaan door totale versnippering van de boom. Boomschors is alleen afkomstig van de schors van de boom. Met houtsnippers creëert u een natuurlijke uitstraling. De kleur is een stuk lichter dan bij boomschors. De keuze voor snippers is een kwestie van persoonlijke smaak. Qua functie zijn zowel houtsnippers als boomschors een goede keuze.

Hoe gebruikt u houtsnippers? Deze snippers zijn zeer geschikt voor het aanleggen van tuinpaden, borders maar ook voor het bedekken van plantenbakken. Daarnaast is het ook nog eens geschikt als bodembedekking in dierenverblijven (o.a. vogelkooien/ volières). Gebruik houtsnippers als bodembedekking alleen wanneer dit veilig voor het dier is. Houtsnippers zijn ook zeer geschikt als bedekker in een paardenbak (rijbak). Hiervoor mengt u de snippers met zand.

Wist u dat u ook zeer mooie plantenstukjes met houtsnippers maakt? In plaats van de gebruikelijke kiezelsteentjes of schelpen bedekt u de bovenste laag met lichtgekleurde houtsnippers. Hierdoor krijgt het plantenstukje een natuurlijke en moderne uitstraling.

De voordelen van houtsnippers

Waarom kiezen voor houtsnippers? Dit product heeft een aantal voordelen. Het reguleert en ondersteunt de bodem. Houtsnippers inzetten als filtersysteem? De snippers gaan uitdroging tegen en voorkomen overmatige verdamping. Dit is vooral belangrijk tijdens de warme zomermaanden, zodat planten niet te snel uitdrogen. In de winterperiode zorgende snippers voor een isolerende werking. Hiermee zijn kwetsbare planten beter beschermd tegen vorst.

Onkruid is een van de grootste ergernissen van tuinliefhebbers. Een flinke laag snippers voorkomt het ontkiemen van onkruidzaadjes. Mocht dit toch kunnen ontkiemen, dan kan deze niet diep wortelen. Het verwijderen van onkruid is dan een stuk eenvoudiger. Denk maar eens aan de paardenbloem met zijn stevige penwortel.

Advies: zoveel houtsnippers heeft u nodig

Als bodembedekking adviseren wij een laag van minimaal 5 cm. Vindt u het belangrijk dat onkruid langer wegblijft? Kies dan voor een laag van minimaal 8 - 10 cm. Een kuub (1 M3) houtsnippers is dan voldoende voor een oppervlakte van 12 M2. U kunt eerst een worteldoek aanbrengen: hiermee is een laag van 5cm houtsnippers voldoende voor het weren van onkruid.

Voor het vullen van plantenbakken of plantenstukjes heeft u minder nodig, terwijl een manegebak/ rijbak om meer houtsnippers vraagt.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten