Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Houtmulch en mulchproducten

De bodem van uw tuin is met allerlei materialen te bedekken.
Mulch is een verzamelnaam voor bodembedekkers. Denk aan houtsnippers, boomschors of cacaodoppen.

Maar er zijn ook speciale mulch producten zoals onze houtmulch en dennenschors (in big bag of in zakken).
 
Bezig met laden...

Waarom zou u de bodem bedekken met mulch?

Het grootste voordeel is dat onkruid geen kans krijgt. Daarnaast verbetert mulch de bodemstructuur doordat het bodemleven aan de slag gaat met de mulchlaag en verwerkt wordt tot een luchtige bodem. Voeding, lucht en vocht dringen beter door tot de bodem. Een mulchlaag beschermt de bodem tegen kou, warmte en voorkomt uitdroging. Bij flinke regenbuien slaat de grond niet dicht en dringt vorst minder door tot de grond. De mulchlaag moet een aantal centimeters dik zijn om dit effect te bereiken.

Wanneer gebruikt u mulch en hoe?

Afgestorven plantenresten zorgen in de herfst voor een natuurlijke mulchlaag. Naast het schoonblazen van de gazons is het goed om deze laag te laten liggen. De mulchlaag biedt bescherming voor dieren en planten. Heeft u na het snoeien materiaal over? Dit is in stukken te hakken en als mulchlaag te gebruiken. Het is van belang dat dit om dood materiaal gaat. Anders zal er onkruid uit komen. Leg het materiaal eerst een tijd op de composthoop of breng het direct op de bodem aan. In de lente en zomer is het mogelijk om deze laag af te toppen met houtmulch. Dit zorgt voor een stevige afdeklaag in de tuin.

Mulch | Voordelen & Nadelen

Door dode plantenresten te combineren met houtmulch of dennenschorsmulch, ontstaan er een aantal voor- en nadelen.

Voordelen van (hout)mulch:

  • Het aanleggen van een mulchlaag (met houtmulch) is de ideale manier om onkruid te bestrijden. Het verstikt onkruid en geeft een stabiele bodembedekking in de tuin.
  • Met een mulchlaag is het naast het schoonhouden van het gazon niet meer nodig om plantenresten en bladeren op te ruimen.
  • De kwaliteit en vruchtbaarheid van de bodem neemt toe met een mulchlaag. Door dit netjes met houtmulch af te toppen, ontstaat er een aantrekkelijk geheel.
  • Houtmulch in combinatie met plantenresten en bladeren, geven bescherming tegen hitte, droogte en vorst. Ideaal voor de verschillende seizoenen.

Nadelen van (hout)mulch:

  • Combineert u houtmulch met natuurlijk materiaal? Verwerk er dan geen keukenafval in. Dit trekt mogelijk ongedierte aan.
  • Voorkom mulchmateriaal waar nog wortel of zaad in zit dat niet heeft geschoten. Door het natuurlijke materiaal af te werken met houtmulch is het mogelijk om de groei van onkruid in de mulchlaag te voorkomen.
Direct houtmulch bestellen? Doe dit bij Boomschors.nl. Dit is het ideale materiaal om tuinaarde, zand of een andere ondergrond mee af te werken. Gaat u liever voor boomschors, cacaodoppen of houtsnippers? Ook dat is geschikt materiaal om uw natuurlijke mulchlaag mee af te werken.


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten