Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Nadelen van boomschors: erkennen en oplossen

Nadelen van boomschors: erkennen en oplossen

Zelfs bij Boomschors.nl begrijpen wij dat er niet uitsluitend voordelen aan het gebruik van boomschors zitten. Wilt u boomschors gebruiken? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de nadelen van het materiaal en kunt u hier iets tegen doen. We bespreken de volgende nadelen van boomschors en bieden direct een oplossing aan:

  • Iedere paar jaar dient boomschors aangevuld te worden
  • Als boomschors nat wordt kunnen er schimmels groeien en kan het materiaal rotten
  • Boomschors is soms prijzig
Iedere paar jaar dient boomschors aangevuld te worden

De kwaliteit van een laag boomschors neemt gedurende de jaren af. Het is daarom van belang dat boomschors zo nu en dan wordt aangevuld of vervangen. Dit doet u door een extra laag aan te brengen en glad te strijken met een hark, ook is het mogelijk eerst een laag weg te scheppen en later een extra laag aan te brengen. Zo kunt u uw tuinpad of beplanting op orde houden. Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken over de levensduur van boomschors, Frans boomschors gaat gemakkelijk tot 5 jaar mee en hoeft daardoor slechts af en toe vervangen of aangevuld te worden. Wilt u de levensduur van boomschors zo lang mogelijk rekken? Kies dan niet voor dennenboomschors of andere soorten, deze gaan net iets korter mee. Denkt u beter af te zijn met houtsnippers? Het is gebruikelijk om houtsnippers jaarlijks te vervangen of opnieuw aan te brengen, wanneer u dit niet erg vindt of als het slechts om een klein stukje gaat, speelt dit uiteraard geen rol en valt dit nadeel weg.

Als boomschors nat wordt kunnen er schimmels groeien en kan het materiaal rotten

Boomschors is natuurlijk materiaal, het kan dan ook gebeuren dat schimmels zich gaan hechten. Uiteindelijk kan dit er zelfs voor zorgen dat boomschors gaat rotten. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u uw afwatering goed georganiseerd heeft. Zo blijft het materiaal mooi droog en zal boomschors niet zomaar rotten. U kunt boomschors droog houden door anti-worteldoek te gebruiken en het materiaal iets hoger te leggen dan de rest van uw tuin, zo kan het materiaal op de juiste manier wegstromen of door het anti-worteldoek de grond in.

Boomschors is soms prijzig

Boomschors is niet altijd het goedkoopste materiaal. Dit merkt u waarschijnlijk wel als u het materiaal bij een speciaalzaak voor tuinen of één van de populaire bouwmarkten ziet staan. Wanneer u boomschors bestelt raden wij u dan ook van harte aan om de prijzen te vergelijken.

Wilt u zaken doen met een specialist in boomschors? Kies dan voor Boomschors.nl. Wij sommen de voordelen graag voor u op:
  • Wij kunnen u exact vertellen hoeveel boomschors u nodig heeft.
  • Wij kunnen laten weten waar u op moet letten bij het aanbrengen van dit materiaal.
  • Ook kunnen wij laten weten welke bodem het best bij uw tuin past.
Heeft u al boomschors en twijfelt u of dit vervangen of aangevuld dient te worden? Neem dan direct even contact met ons op voor het juiste advies. Wij kunnen u direct vertellen welke mogelijkheden er zijn.
 
    22-11-2018 18:29