Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Slakken bestrijden met boomschors

Slakken bestrijden met boomschors Slakken heeft u liever niet in de tuin. Slakken gaan met name op warme zomeravonden aan de haal met de verse bladeren van uw beplanting. Vervolgens zijn de planten flink beschadigd en is dit vrij lastig om weer te herstellen. Hier vindt u een aantal tips die over het voorkomen van slakken gaan.

Voorkomen dat slakken bij de beplanting komen

Hieronder vindt u drie manieren om slakken te voorkomen. Waarbij nummer 1 het diervriendelijkst is en nummer 3 het minst diervriendelijk. Begin bij nummer 1 en gebruik optie 2 of 3 als het echt niet anders is:

1. Boomschors is een populaire manier om slakken te voorkomen. Voor slakken is het lastig om zich met het slijmerige lichaam over ruw materiaal te bewegen. Zeker als het om korrels of instabiele delen gaat, voelt de slak zich hier niet thuis. Boomschors is daarom het ideale materiaal om rondom uw beplanting aan te brengen. Zo maakt u het de slakken extra moeilijk om bij de verse bladeren te komen. Hetzelfde resultaat is haalbaar met materialen als: schelpen, korrels of eventueel cacaodoppen en houtsnippers.

2. Een andere manier om iets aan slakken te doen: een slakkenval. Helaas is dit een iets minder vriendelijke manier om van slakken af te komen. Hiermee vangt u ongeveer twintig slakken per dag. Leeg de vallen op een andere locatie. Een diervriendelijke manier om van slakken af te komen, maar tegelijkertijd kan het de beestjes behoorlijk in de war brengen.

3. Het uiterste middel: anti-slakkenmiddel. Het middel is schadelijk voor slakken en niet voor andere dieren. De slakken eten het middel op en gaan vervolgens naar de schuilplaats. Met dit middel doodt u de slakken, een ingrijpende manier om van deze glibberige dieren af te komen. Vaak is dit het eerste middel dat gebruikt wordt.

Boomschors bestellen of ander materiaal nodig?

Bij Boomschors.nl vinden we het belangrijk dat wij u van het juiste advies voorzien. Op alle vragen die wij rondom boomschors en ander materiaal krijgen, verdienen onze klanten een antwoord. Heeft u materiaal voor de bodem nodig of wilt u graag overleggen? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    24-11-2020 15:58