Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Terras van boomschors aanleggen

Terras van boomschors aanleggen Iets anders aanleggen dan een terras van stenen? Overweeg om voor boomschors te gaan. De dempende werking van dit natuurlijke materiaal, voelt warm en vriendelijk aan. Iets dat past binnen een bosrijke omgeving, een tuin vol met beplanting of een kale tuin met slechts bestrating. Een verloop van bestrating naar boomschors kan heel mooi zijn.

Welk type boomschors gebruikt u voor een terras?

Voor een terras zijn er allerlei soorten boomschors om uit te kiezen. Frans boomschors is een populaire soort om voor te gaan. Het materiaal gaat tussen de 5 en 6 jaar mee en heeft een mooie roodbruine structuur. Door de lange levensduur van het materiaal, is het duurzamer dan andere varianten. Vooral voor onder het terras is het belangrijk om boomschors van de juiste kwaliteit te hebben. Een terras beloopt u vaker dan een perkje in de hoek van de tuin. Wilt u voor een voordelige variant gaan? Kies in dat geval voor dennenschors. Het materiaal is lichtbruin van kleur en gaat helaas iets minder lang mee dan andere soorten. Reken op 2 tot 3 jaar. Dit is nadelig en zegt iets over de poreuze structuur van het materiaal. Voor een terras dat u niet zo vaak gebruikt is dennenschors een optie. Qua prijs scheelt het een aantal tientjes per kuub.

Hoeveel boomschors heeft u nodig?

Om onkruid tegen te gaan, heeft u minimaal een laag van circa 10 centimeter nodig. Via de rekentool voor boomschors.nl is het mogelijk om direct een berekening te maken. Voor een laag van 10 centimeter en 10 vierkante meter, heeft u bijvoorbeeld precies één kuub boomschors nodig.

Vul de lengte, breedte en gewenste dikte in en zet de calculator aan het werk.

Maak u veel gebruik van het terras? Ga dan voor een dikke laag van 13 centimeter. Door er vaker te zitten, zal het materiaal iets inklinken en gaat u bij een dunnere laag als snel de bodem zien of groeit het onkruid er misschien uit. Bij een terras waar u af en toe zit, zou 10  centimeter voldoende zijn. Een laag van 7 centimeter is te weinig voor een terras.

Anti-worteldoek voor onder het terras

Kies voor anti-worteldoek met een breedte van 50 cm, 100 cm of 200 cm. En gebruik er gronddoekpennen bij om het materiaal netjes te verankeren. Ligt het anti-worteldoek er netjes bij? Dan is het tijd om uw terras vol met boomschors te storten.

Heeft u meer materiaal nodig? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    19-07-2020 12:38