Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Vochtregulatie en boomschors: voorkom uitdroging

Vochtregulatie en boomschors: voorkom uitdroging In de tuin is het belangrijk dat er voldoende water aanwezig is. Zo kunnen uw bloemen, planten en bomen op een gezonde manier groeien. Naast de juiste voedingsstoffen en zonlicht, is vocht uitermate belangrijk in uw tuin. Alleen op deze manier kan uw beplanting op de juiste manier groeien en zal uw tuin niet uitdrogen. Zeker in de steeds warmere lente en zomer is het belangrijk om hier rekening mee te houden. In dit artikel hebben we het over de vochtregulerende werking van boomschors en op welke manier u hiervan kunt profiteren. Wilt u direct boomschors bestellen? Dan kan dat bij Boomschors.nl.

Vochtregulerende eigenschappen van boomschors

Boomschors is materiaal dat van nature kurkdroog is en daardoor een behoorlijk capaciteit heeft om water in op te slaan. Daarnaast is er de organische manier waarop het materiaal is opgebouwd, een stuk luchtiger dan bij bijvoorbeeld hout en daardoor kan er veel water in boomschors worden opgeslagen. Boomschors zal iets in omvang toenemen bij het vasthouden van water. Is er sprake van een iets drogere periode? Dan laat het boomschors weer een klein beetje water los, totdat het materiaal weer kurkdroog wordt. Deze vochtregulerende werking van boomschors, maakt het materiaal ideaal voor het wisselende klimaat zoals we dat in Nederland kennen. Denk bijvoorbeeld aan de warme zomer van 2018, op dit moment was er enorm veel water tekort, door middel van boomschors houdt beplanting het net iets langer vol en hoeft er (zeker in het begin, als er nog volop water wordt afgegeven door uw boomschors) minder bewaterd te worden. Deze vochtregulerende eigenschappen zijn niet alleen prettig voor de planten en bloemen die in uw tuin staan. Is er sprake van ernstige regenval en kan uw grond het niet meer aan? In dat geval zal boomschors het water absorberen en duurt het veel langer voor er grote plassen met water op uw bestrating of tuinpad ontstaan. Uiteraard is boomschors geen wondermiddel en dient u ook de gebruikelijke acties te nemen wanneer het om het afwateren van uw tuin gaat. Zo kan het zo zijn dat uw tuin een stuk lager ligt dan de tuin van de buren of nabijgelegen land, in dit geval zal boomschors slechts in beperkte zin een uitkomst zijn.

Boomschors bestellen bij Boomschors.nl

Boomschors.nl profileert zich als specialist wanneer het om boomschors gaat. Het grote voordeel daarvan is dat wij altijd bereid zijn om te adviseren, ook als het om lastige vragen gaat. Wilt u weten hoeveel boomschors u ongeveer nodig heeft en welke soort het best bij u past? Dan kunt u ons daar op ieder moment over bereiken. Heeft u vragen over de levering of specifieke vragen rondom de tarieven die wij hanteren? Ook daarover kunt u contact met ons opnemen. Boomschors.nl helpt u graag verder en biedt een passende oplossing voor uw uitdagingen rondom boomschors.
    22-11-2018 20:14