Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Voor- en nadelen van houtsnippers in de tuin

Voor- en nadelen van houtsnippers in de tuin Kiest u voor een natuurlijke bodembedekker? Dan zijn houtsnippers mogelijk iets voor u. Houtsnippers maken het mogelijk om uw tuin onderhoudsvriendelijker te maken, u kunt er namelijk onkruid mee tegenhouden. Op Boomschors.nl vindt u naast verschillende soorten boomschors ook houtsnippers. Op dit moment worden de volgende soorten verkocht:

Blanco houtsnippers

Voordelen van houtsnippers

U kunt onkruid beperken door middel van houtsnippers

Wanneer de bodem geen licht meer krijgt, zal onkruid er niet meer groeien. Uiteraard kan er na verloop van tijd weer grond naar de oppervlakte komen en kan onkruid hierdoor alsnog zijn werk doen. Om dit zoveel mogelijk tegen te houden, is het verstandig om een laag worteldoek onder uw houtsnippers aan te brengen. Zo wordt onkruid tegenhouden en is uw bodembedekker volledig schoon van begroeiing.

U kunt erosie van de bodem beperken en de bodem steviger maken

Door middel van houtsnippers is het mogelijk om uw bodem steviger te maken. Dit heeft te maken met de manier waarop houtsnippers zich in de bodem zullen vermengen. Voor het optimale effect, is het beter wanneer u geen worteldoek of splitplaten gebruikt.

U laat de biologische activiteit van de bodem toenemen

Houtsnippers maken het mogelijk om water te reguleren. Zo kan de biologische activiteit in de bodem toenemen. Dit is ideaal in droge zomers, het materiaal absorbeert namelijk water dat het later weer terug zal geven. Regent het hard? Dan voorkomt u met houtsnippers dat de boel volledig onder water komt te staan en beplanting verzuipt.

Nadelen van houtsnippers

Houtsnippers verteren binnen 1 tot 2 jaar en moeten aangevuld of vervangen worden

Houtsnippers verteren zichzelf sneller dan boomschors. Om de 1 tot 2 jaar dient er daarom een andere laag aangebracht te worden. U kunt nieuw materiaal via Boomschors.nl bestellen en het materiaal vervolgens met de hand aanbrengen. Is er een nieuwe toplaag aangebracht of heeft u het bestaande materiaal vervangen? Dan kunt u daar de komende tijd weer volop van genieten.

Vogels maken graag gebruik van houtsnippers voor het bouwen van nestjes

Vogels vinden het geweldig als er houtsnippers in uw tuin te vinden zijn. Ze kunnen het materiaal gebruiken voor het bouwen van nestjes. Houd er rekening mee dat houtsnippers hierdoor verspreid kunnen worden en u uw bestrating zo nu en dan dient aan te vegen. Wilt u meer weten over verschillende soorten houtsnippers? Dan kunt u ons telefonisch en per e-mail bereiken. Wij helpen u graag persoonlijk en kunnen direct adviseren. Plaats een bestelling via www.boomschors.nl.

Klik op de afbeelding om het assortiment te bekijken 

    22-02-2019 16:24