Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Afscheiding of border maken met boomschors

Afscheiding of border maken met boomschors Overweegt u een afscheiding of border te maken met boomschors? In dit artikel lichten we de mogelijkheden toe.

Afscheiding met boomschors maken

Wilt u een afscheiding aanleggen tussen verschillende perken in de tuin? Tussen een eigen bestrating en die van uw buren? Of een richel langs het huis? Het gaat vaak om een smalle strook. Boomschors is geschikt om als afscheiding te gebruiken. Daarmee houdt u het onkruid tegen en ziet het er netjes afgewerkt uit. Boomschors is letterlijk het schors van een boom en geeft daarmee een natuurlijke uitstraling aan de tuin. Iets dat warmer oogt dan kiezels of een afscheiding met tuinaarde. Voor een afscheiding met boomschors zijn zakken vaak het handigst. Daarmee strooit u het materiaal eenvoudig uit. Heeft u grotere hoeveelheden nodig? Bestel het boomschors dan in bulk.

Border met boomschors maken

Een border is vaak een strook grond. Het kan ook een afscheiding zijn, welke grenst aan een muur, schutting of haag. In een border is er vaak meer begroeiing. Bij een afscheiding gaat het hooguit om een klimplant voor tegen de schutting of muur. Ook is de oppervlakte van een border vaak groter. Het gaat meestal om een rechthoek met vaste planten, bollen en eenjarigen. Een stukje tuin dat afgekaderd is van de rest van de tuin. Om dit netjes af te werken is het mogelijk met boomschors te werken. Daarmee gaat u onkruid tegen. En kijkt u niet meer tegen een stuk tuinaarde aan.

Onkruid voorkomen in een afscheiding of border

Met anti-worteldoek is onkruid te voorkomen. Vooral bij een smallere strook is het prettig als deze onkruidvrij blijft. Dit zal meestal om een afscheiding gaan. Door een aantal gaten in het doek te maken zijn er klimplanten te plaatsen of andere begroeiing. Wilt u anti-worteldoek toepassen in een border? Ook dan is het nog steeds mogelijk om er begroeiing in te zetten. Geef vaste planten of andere begroeiing voldoende de ruimte en maak openingen in het anti-worteldoek die groot genoeg zijn. Het gemakkelijkst doe u dit door een kruis te snijden. Vervolgens vouwt u alle flappen naar binnen of buiten en is het mogelijk om beplanting te plaatsen.

Heeft u meer materiaal nodig? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    19-07-2020 12:34