Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Veenvrije en Plantaardige Potgrond en Tuinaarde

Op Boomschors.nl vindt u verschillende soorten veenvrije (turfvrije) en plantaardige potgrond en tuinaarde in zakken, van merken als Amica, Florentus en Jardino. 

De veenvrije en plantaardige tuinaarde- en potgrondmixen worden geleverd in zakken van 40 liter.
De beste kwaliteit tegen een scherpe prijs!
 


Veenvrije potgrond & tuinaarde

Veenvrije potgrond en tuinaarde is samengesteld van andere natuurlijke materialen dan veen. Dit type grond wordt gemaakt van o.a. boomschors, sphagnum mos (veenmos), compost, groenresten, kokosvezel, zand, perliet, vermiculiet en andere organische/biologische materialen.

Deze tuinaarde- en potgrondmixen bevatten een mix van nuttige bacteriën en schimmels die planten en anderen gewassen helpen beschermen tegen ziekten. Veenvrije potgronden zijn over het algemeen lichter in gewicht dan traditionele potgrondsoorten met veen en klei. Ze worden vaak gemaakt met speciale formule die is afgestemd op de behoeften van planten en andere gewassen waar ze voor bedoeld zijn, bijvoorbeeld moestuingewassen. Door de speciale samenstelling zijn veenvrije potgrond en tuinaarde niet gevoelig voor verdichting of erosie.

Veenvrije potgrond en tuinaarde voor de moestuin

Veenvrije potgrond en tuinaarde zijn een geweldige keuze als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke en biologische optie om uw gewassen - zoals groente, fruit en kruiden - in de moestuin goed te laten gedijen. De tuinaarde- en potgrondmixen zijn lichtgewicht, maar rijk genoeg aan voedingsstoffen om de groei en ontwikkeling te optimaliseren. In vergelijking met producten op basis van veen en turf heeft veenvrije grond minder water nodig en zorgt het voor een betere drainage. Bovendien kunnen veenvrije potgrond- en tuinaardemixen worden hergebruikt, omdat ze niet afbreken wanneer ze een langere tijd aan lucht worden blootgesteld - wat wel het geval is bij mixen die turf/veen bevatten.


 


Laatst bekeken producten

Meest bekeken producten