Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors en fruitbomen

Boomschors en fruitbomen Een gezonde bodem is cruciaal voor de optimale groei van fruitbomen. Met een combinatie van bladeren, compost en ander natuurlijk materiaal is de juiste ondergrond te creëren. Ook is er apart vers materiaal toe te voegen. Om dit netjes af te werken, is het raadzaam om hier boomschors in te verwerken. Dit organische materiaal noemt u mulch en de aanbreng daarvan: mulchen.

Welk organisch materiaal past bij een fruitboom?

Bij een fruitboom is het belangrijk om te variëren wanneer u organisch materiaal toevoegt. De juiste combinatie tussen boomschors, ander droog materiaal en vers materiaal als gras of mest moet daarbij in orde zijn. Dit heeft met de combinatie van koolstof en stikstof te maken. Meestal ligt de hoeveelheid vers materiaal een stuk lager dan bij andere compost. Voeg bij voorkeur droog materiaal zoals boomschors toe. Dit geeft de optimale combinatie. Een relatief arme voedingsbodem is bij de meeste fruitsoorten beter dan een voedingsrijke bodem. Door het juiste materiaal toe te voegen, is dit beïnvloedbaar.

Wanneer voegt u organisch materiaal toe?

Het best moment om organisch materiaal toe te voegen aan fruitbomen is het vroege voorjaar. Dit is het moment waarop u het onkruid de kop in drukt door er materiaal op aan te brengen. Door het onkruid te onderdrukken, blijft er voldoende voeding voor de fruitboom over.

Wat is de ideale combinatie aan mulchmateriaal?

Afhankelijk van het formaat is er de volgende aanbeveling:
  • Een hoogstam (5 tot 12 jaar) heeft vier kruiwagens houtsnippers of boomschors nodig. Combineer dit met anderhalve kruiwagen verse compost.
  • Een halfstam (3 tot 7 jaar) heeft anderhalve kruiwagen aan houtsnippers of boomschors nodig. Combineer dit met een halve kruiwagen verse compost.
  • Een laagstam (1 tot 4 jaar) heeft twee emmers aan houtsnippers of boomschors nodig. Combineer dit met een kleine emmer aan verse compost.

Boomschors bestellen of ander materiaal nodig?

Bij Boomschors.nl vinden we het belangrijk dat wij u van het juiste advies voorzien. Op alle vragen die wij rondom boomschors en ander materiaal krijgen, verdienen onze klanten een antwoord.

Heeft u materiaal voor de bodem nodig of wilt u graag overleggen? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    16-09-2020 14:36