Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors in kippenren, konijnenren of voor andere dieren

Boomschors in kippenren, konijnenren of voor andere dieren Voor ieder dier is een prettige ondergrond belangrijk. Zowel voor kippen als konijnen en allerlei andere dieren, is boomschors een oplossing. Zoekt u de juiste ondergrond voor zwaardere dieren? Kijk dan eens naar houtsnippers. Onder andere voor paarden zijn houtsnippers een uitstekend alternatief. Voor kleinere oppervlaktes en lichtere dieren is boomschors ideaal.

Boomschors kippenren

Kippen hebben behoefte aan een droge ondergrond. Om in te wroeten, lekker in te zitten of om op te poepen. Maak de kippenren af en toe schoon door het boomschors vrij van uitwerpselen te spuiten. Dit is vooral nodig als u meerdere kippen houdt. Naast een gedeelte met boomschors, is het belangrijk dat de kippen ook een stuk zonder hebben. Zorg voor een zandbad of andere ondergrond zoals met stro. Wilt u een iets stevigere ondergrond? Breng dan aan de onderkant een laag met grind aan en boor eventueel gaten onderin de kippenren, zo stroomt het water altijd op een nette manier weg.

Boomschors in de konijnenren

Konijnen vinden het heerlijk om net als kippen door een woelige ondergrond te wroeten. Boomschors is ideaal materiaal om in de konijnenren te leggen. Het boomschors neemt gemakkelijk vocht op en laat het daarna weer los. Na verloop van tijd is het belangrijk om het boomschors te verversen. Ook is het mogelijk om oud materiaal schoon te spoelen en nieuw materiaal toe te voegen. Naast boomschors is stro ook iets om toe te voegen. Van stro maakt het konijn een nest en is het mogelijk om in de winter warm te blijven. Om het onderhoud te versimpelen, brengt u aan de onderkant krantenpapier aan, dit neemt de urine van konijnen op en is gemakkelijk te verversen. De combinatie van al deze materialen maakt de konijnenren tot een prettig verblijf.

Boomschors voor andere dieren

Heeft u andere dieren? Ook voor allerlei andere dieren is boomschors geschikt. Let er goed op dat uw dier het materiaal niet eet. Op sommige soorten boomschors is een laagje verf gespoten, het is niet de bedoeling dat uw huisdieren dit binnenkrijgen. Gebruikt u liever cacaodoppen of houtsnippers? Ook dit is materiaal om een bodem mee te vormen voor uw dieren.

Boomschors bestellen of ander materiaal nodig?

Bij Boomschors.nl vinden we het belangrijk dat wij u van het juiste advies voorzien. Op alle vragen die wij rondom boomschors en ander materiaal krijgen, verdienen onze klanten een antwoord. Heeft u materiaal voor de bodem nodig of wilt u graag overleggen? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    23-10-2020 15:09