Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors voor in terrarium

Boomschors voor in terrarium

Een terrarium is een geschikte leefomgeving voor reptielen, amfibieën en andere ongewervelden. Maar om echt een geschikte habitat te creëren dien je het terrarium in te richten. Door te kiezen voor natuurlijke materialen voelt jouw huisdier zich helemaal thuis. Boomschors is ideaal om een terrarium leefbaar te maken en mooi af te werken.

Boomschors zorgt voor een natuurlijke inrichting

Het hoofddoel van een terrarium is om de natuurlijke leefomgeving van je huisdier te na te bootsen. Er is geen betere manier om dat te doen dan met natuurlijke materialen. Boomschors is daarom ideaal. Het komt voor in de oorspronkelijke habitat van reptielen, amfibieën en ongewervelden. Bovendien is een terrarium een stukje natuur in huis. Naast een geschikt leefomgeving voor je huisdier is het mooi om naar te kijken. Door te kiezen voor boomschors boots je een klein stukje bos of jungle na.

Huisdieren blijven lekker in de weer dankzij boomschors

Kleine stukjes boomschors zijn licht van gewicht. Dat geeft kleine reptielen de gelegenheid om te graven. Het natuurlijke nestgedrag wordt dus aangespoord door boomschors op de bodem te strooien. Verstop bijvoorbeeld voedsel onder de snippers. Je huisdier moet daarom toch nog wat doen om aan eten te komen. Voor elk diersoort is het belangrijk dat ze bezig blijven. Bij te weinig activiteit worden ze namelijk ongelukkig. Dankzij boomschors is er altijd genoeg te doen in het terrarium.

Grote stukken boomschors in een terrarium

Naast snippers boomschors is een groot stuk ideaal voor een terrarium. Het dient als schuilplaats voor jouw huisdier. Met grotere stukken bouw je plateaus voor je huisdier om op te klimmen. Ze zijn daarnaast perfect om kunststof gedeeltes van het terrarium weg te werken.

Uitstekende vochtregulatie voor je huisdier

Een groot deel van huisdieren die in terrariums leven hebben baat bij een vochtige leefomgeving. Daar is boomschors uitermate geschikt voor. Want het neemt vocht op. Dat komt later weer vrij zodat er sprake is van een mooie regulatie van vocht in het terrarium.

Hoeveel boomschors heb ik nodig in een terrarium?

Dit is met name afhankelijk van je eigen voorkeur. Het is wel altijd een goed idee om de bodem van een terrarium te bedekken. Want kunststof en plastic hebben geen plek in de natuurlijke leefomgeving van koudbloedigen. De mate van gebruik van andere materialen is een factor. Want boomschors is niet de enige optie om een terrarium leefbaar te maken en mooi af te werken. Natuurlijk speelt het soort dier dat in het terrarium leeft eveneens een rol. Sommige hebben baat bij een ondergrond van zand, terwijl voor anderen toegang tot water noodzakelijk is. Boomschors is eigenlijk altijd een mooie toevoeging als opvulling of extra decoratie.

 

    22-03-2021 12:57