Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschorsmatten: als afscheiding, ter decoratie of voor klimplanten

Boomschorsmatten: als afscheiding, ter decoratie of voor klimplanten Boomschorsmatten lenen zich voor allerlei verschillende doeleinden. Twijfelt u tussen boomschorsmatten of los gestort boomschors? In dit artikel laten we zien wat boomschorsmatten exact zijn, welke nadelen het materiaal heeft en of los gestort boomschors wellicht beter is dan een mat.

Wat zijn boomschorsmatten?

Boomschorsmatten zijn gemaakt van stukken boomschors, men gebruikt hiervoor stukken boomschors die niet tot nauwelijks brokkelen. Het gaat om stukken van ongeveer 3 tot 5 centimeter breed. Daarna worden de losse stokken tegen elkaar gebonden en is er beschutting mogelijk. Boomschorsmatten zijn niet geschikt om op de bodem te leggen. Hier kunt u het best los gestort boomschors voor gebruiken. Om het boomschors te binden, gebruikt men ijzerdraad. Door dit materiaal bruin te spuiten, is er een natuurlijke afwerking te garanderen. De maten: een boomschorsmat is ongeveer 2 centimeter dik en meestal 2 tot 3 meter lang.

Is een boomschorsmat geschikt voor de bodem?

Boomschorsmatten zijn helaas niet te gebruiken voor de bodem en uitsluitend geschikt om een (goedkope) schutting mee te maken. Toch geeft dit product goed aan hoe multifunctioneel boomschors eigenlijk is. Naast het bedekken van de bodem, is er nog zoveel meer met dit natuurlijke materiaal mogelijk.

Boomschorsmat of laag met losse boomschors?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van wat u precies met het boomschors wilt bereiken. Wilt u een schutting creëren? Dan kan dit met boomschors of allerlei andere materialen. Gaat u voor een bodembedekker? Dan is een laag boomschors daar ideaal voor. De levensduur van dit materiaal is zo’n 5 tot 10 jaar en door het materiaal af en toe aan te vullen, heeft u er langdurig plezier van.

Boomschors bestellen?

Boomschors.nl heeft (nog) geen boomschorsmatten in het assortiment. Wilt u de bodem met boomschors bedekken? Kies dan simpelweg voor los gestort boomschors. Dit boomschors bieden wij in aantal soorten en maten aan. Zo is er voor iedereen een geschikte soort te vinden.

Bij Boomschors.nl vinden we het belangrijk dat wij u van het juiste advies voorzien. Op alle vragen die wij rondom boomschors en ander materiaal krijgen, verdienen onze klanten een antwoord. Heeft u materiaal voor de bodem nodig of wilt u graag overleggen? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    01-12-2020 12:01