Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Hoe lang gaat boomschors mee (levensduur)?

Hoe lang gaat boomschors mee (levensduur)? Boomschors is materiaal dat u voor in de tuin gebruikt. U gebruikt het voor het aanleggen van paden, als bodembedekker binnen de beplanting of om een speelplaats van uw kinderen te beschermen. Bij het aanleggen van boomschors vraagt u zich mogelijk af hoe lang het materiaal ongeveer meegaat. In dit artikel gaan we het daar uitvoerig over hebben: hoe lang gaat boomschors mee (wat is de levensduur)?

Levensduur van boomschors in het algemeen

Boomschors is natuurlijk materiaal, dat vergelijkbaar is met kleine stukjes hout. Door invloeden van het weer, zal boomschors langzaam verrotten. In het begin ziet u dit niet, later kan het materiaal kleiner worden en gaat het er iets rommeliger uitzien. Gelukkig is dat helemaal niet erg, het materiaal is namelijk op een eenvoudige manier aan te vullen of kunt u vervangen voor alternatieven. Zo kunt u continu van de natuurlijke uitstraling van dit materiaal blijven genieten. Wilt u weten hoe lang boomschors ongeveer mooi blijft? Dat verschilt per soort.

Levensduur van Frans boomschors

Frans boomschors is boomschors dat over het algemeen van de beste kwaliteit is. Frans boomschors is afkomstig van de Franse pijnboom en uiterst duurzaam. Dit heeft te maken met de ruige omstandigheden waarin de Franse pijnboom (waarvan dit schors afkomstig is) groeit. Door lange periodes van droogte is het materiaal zeer compact en zal het daardoor minder snel beschadigen. U kunt voor Frans boomschors in verschillende formaten kiezen. Kiest u voor grotere stukken schors? Dan zal u merken dat het materiaal iets langer meegaat. Gaat u een wandelpad aanleggen? Dan kunt u het best voor een fijnere variant kiezen, dit ziet er nets iets aantrekkelijker uit en loopt beter. Onder gebruikelijke omstandigheden kunt u op een levensduur tot 5 / 6 jaar voor Frans boomschors rekenen. Is er sprake van veel regen of nattigheid? Dan kan de levensduur iets verkorten. Probeer de afwatering daarom zo goed mogelijk te organiseren, zo kan uw boomschors direct weer drogen als het materiaal nat is geworden. Direct Frans boomschors bestellen.

Levensduur van dennenboomschors

Dennenboomschors is schors dat komt van Noord-Europese dennen. Het materiaal kent een andere herkomst en is vooral te herkennen aan de lichte kleur. Dit materiaal is iets minder duurzaam dan Frans boomschors en gaat ongeveer 4 jaar mee. Het materiaal is daarmee ongeveer even goed als Frans boomschors. Ook voor dit materiaal geldt dat het zo min mogelijk aan water dient te worden blootgesteld. Zorg daarom voor worteldoek dat onder het schors wordt aangebracht en verzeker de juiste afwatering. Als het materiaal onder water komt te staan zal het zompig worden en bestaat de kans dat boomschors zal verrotten. Direct Dennenboomschors bestellen.

Levensduur en onderhoud in tegenstelling tot alternatieven

Wanneer u bezig bent met het aanleggen van boomschors, is het logisch dat u ook naar een aantal alternatieven kijkt. Het meest voor de hand liggende alternatief is houtsnippers. Houtsnippers kennen net als boomschors een natuurlijke oorsprong en werken op een dempende manier. Houtsnippers zijn versnipperde houtstammen en kunnen zowel in speeltuinen als op bijvoorbeeld een voetpad gebruikt worden. De levensduur van houtsnippers is echter wel een stuk korter dan boomschors en het materiaal heeft meer onderhoud nodig. Zo wordt er aanbevolen om jaarlijks een nieuw laagje aan te brengen. Zo kunnen schimmels en houtrot worden beperkt. Direct houtsnippers bestellen.
    25-09-2018 09:14