Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Dennenschors, of naaldhout boomschors, is afkomstig van naaldbomen. Omdat naaldhout boomschors twee tot drie jaar meegaat is het minder duurzaam dan bijvoorbeeld Frans boomschors. Franse Boomschors gaat gemiddeld 5 tot 6 jaren mee. Naast een verschil in duurzaamheid zijn de overige specificaties van dennenschors nagenoeg gelijk. U kunt dennenschors onder andere gebruiken voor het maken van wandelpaden, als tijdelijke bodembedekking, om borders op te vullen en om onkruid tegen te gaan.

Toepassingen dennenschors of naaldhout boomschors

Naaldhout boomschors kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Denk onder andere aan:
  • Borders opvullen met dennenschors
Wilt u uw borders op een nette manier opvullen? Dan is Naaldhout boomschors daar uitermate geschikt voor. Zeker omdat Naaldhout boomschors een stuk voordeliger is dan Frans boomschors. Zo kunt u zonder probleem grote hoeveelheden van dit materiaal gebruiken.
  • Valdempende speelplaats
Boomschors en daarmee ook Naaldhout boomschors is uitermate geschikt om de val op een speelplaats te dempen. Het organische materiaal ziet er aantrekkelijker uit dan bijvoorbeeld rubberen tegels en past daardoor mooi in een tuin, park of andere natuurlijke omgeving.
  • Wandelpad van boomschors
Bij het aanleggen van een wandelpad is het belangrijk dat het pad op de juiste manier afgebakend kan worden en onkruid geen kans krijgt. Wanneer u een laag van ongeveer 10 cm dennenschors gebruikt kunt u daar een mooi wandelpad van maken. Na twee tot drie jaar dient er materiaal bijgevuld te worden om uw wandelpad in de juiste conditie te houden.

Verschillende soorten dennenschors

Wanneer u voor dennenschors kiest zijn er verschillende soorten om voor te gaan. Het verschil zit hem met name in de grofheid van het materiaal. Aangenomen wordt dat grover boomschors iets langer meegaat dan de fijnere variant. Afhankelijk van de toepassing zal er vaak voor grover of fijner materiaal gekozen worden. Prijsverschil is er meestal niet of nauwelijks.

Dennenschors aanbrengen direct op de grond of worteldoek gebruiken?

Bij het aanbrengen van dennenschors is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Zo kunt u voorkomen dat onkruid een kans krijgt en zal het boomschors mooi verdeeld liggen. Om de verdeling te garanderen en onkruid te bestrijden is het raadzaam om voor een combinatie van worteldoek en splitplaten te kiezen. Worteldoek maakt het tot op zekere hoogte mogelijk om onkruid tegen te gaan en in combinatie met boomschors zal het nog langer duren voor onkruid door het materiaal komt. Daarnaast zorgen splitplaten voor een stevige ondergrond onder het materiaal en wordt het materiaal daardoor netjes over de oppervlakte verdeeld.

Naaldhout boomschors kopen bij Boomschors.nl

Wanneer u kiest voor Boomschors.nl profiteert u van meer dan 20 jaar ervaring. Iets dat steeds lastiger via de bouwmarkten en tuincentra te vinden is. Wij helpen u graag persoonlijk met het vinden van organisch materiaal en kunnen u uitvoerig adviseren. Zo weet u zeker dat borders, speelplaats of tuinpaden in orde komen. U kunt direct via de website bestellen of vrijblijvend contact met ons opnemen.