Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Wanneer kunt u boomschors het best vervangen of aanvullen?

Wanneer kunt u boomschors het best vervangen of aanvullen? Wilt u boomschors aanvullen of vervangen? Dit levert weer een nieuwe verse laag op. Iets om het gehele seizoen van te genieten. Wanneer kunt u dit het best doen? Daar gaat het in dit artikel over. Daarnaast hebben we het over de levensduur van boomschors en het verdere onderhoud.

Verschillende soorten boomschors

Er zijn verschillende soorten boomschors om uit te kiezen. Gaat u voor houtsnippers? Ook dit is een veelgebruikte bodembedekker. Kijk gerust even naar de verschillende productcategorieën om direct een bestelling te plaatsen. Ideaal wanneer u net met het aanvullen of vervangen van boomschors bezig bent.

Boomschors vervangen

Boomschors vervangen doet u meestal om de 3 tot 5 jaar. Beloopt u het boomschors regelmatig? Dan kan het noodzakelijk zijn om het materiaal vaker te vervangen. Met name als de oude laag nat is of zelfs gaat rotten, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Verwijder het materiaal met de graafmachine of doe dit met een schep. Door het oude materiaal af te voeren en de ondergrond te verharden, ontstaat er een bodem waaraan u boomschors of houtsnippers toe kunt voegen.

Boomschors aanvullen

Heeft u er geen zin in om boomschors te vervangen? In dat geval is het beter om het materiaal aan te vullen. Vaak ontstaat er vanzelf voldoende ruimte, omdat het materiaal na verloop van tijd een beetje inzakt. Het is geen enkel probleem om de laag met boomschors te verdubbelen. De helft is in dat geval oud en de andere helft nieuw. Op een gegeven moment rot de oude laag volledig weg en verdwijnt deze als het ware in de grond. Zo blijft de nieuwe laag over en ziet dit er weer fris uit.

Op welke moment vult u boomschors of houtsnippers aan?

Gebruikelijk is om boomschors of houtsnippers voor de lente aan te vullen. Zo heeft u er zowel in de lente als zomer veel plezier van. Als het materiaal mooi droog is, ziet het er aantrekkelijk uit en is het prettig te belopen. Ook voelt het materiaal iets steviger aan. Gaat het regenen? Dan zuigt het materiaal zich vol met water. In de zomer en lente trekt de zon dit er langzaam weer uit, in de herfst en winter gaat dit proces iets langzamer. Hierdoor is het materiaal zwaarder, waardoor het zeker bij de vervanging van boomschors eenvoudiger is om dit halverwege maart te doen.

Boomschors bestellen

Bij Boomschors.nl vinden we het belangrijk dat wij u van het juiste advies voorzien. Op alle vragen die wij rondom boomschors en ander materiaal krijgen, verdienen onze klanten een antwoord. Heeft u materiaal voor de bodem nodig of wilt u graag overleggen? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    31-01-2021 22:17