Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Wanneer u een tuinpad aanlegt zijn er tal van verschillende mogelijkheden wat betreft het materiaalgebruik. U kunt het zo gek niet bedenken of er is een tuinpad mee te maken! In dit artikel ontdekt u welke mogelijkheden er zijn en hoe ze zoal worden toegepast. Met het aanleggen van een tuinpad kunt u verschillende kanten op. Denk aan een tuinpad van kiezels, stenen, tegels of organisch materiaal zoals houtsnippers, boomschors of exotische materialen als kokosschors en cacaodoppen.

Mogelijkheden vergelijken

Bij het vergelijken van verschillende materialen kijkt u naar de criteria. Past het materiaal bij de uitstraling van mijn tuin? Wanneer u een natuurlijke uitstraling belangrijk vindt past boomschors daar beter bij dan tegels. Kiest u liever voor een onderhoudsvrije tuin? Dan kunt u beter voor bijvoorbeeld tegels, schelpen of kiezels kiezen. Tot slot speelt ook de prijs van het materiaal een rol. Zeker wanneer het om een behoorlijk tuinpad of grotere volumes gaat is het belangrijk om dit in het vergelijk mee te nemen.

Kiezen voor boomschors

Aangezien u op Boomschors.nl zit lichten wij graag de voordelen van boomschors toe. Dit materiaal wordt om de volgende reden voor tuinpaden gebruikt:
  • Boomschors is natuurlijk materiaal dat prettig in het aanzicht van uw tuin opgaat. Zo ontstaat er een mooi geheel met de aarde en beplanting in uw tuin.
  • Boomschors houdt onkruid tegen. Zorg er echter voor dat splitplaten en worteldoek voor extra bescherming zorgen. Op de langere duur kan onkruid door een laag boomschors komen of kiemt het in opgewaaide grond.
  • Boomschors biedt beplanting en bloemen bescherming tegen de vorst.
  • De biologische activiteit in de bodem neemt toe, dit is uiteindelijk beter voor de gehele tuin.
  • Wanneer u boomschors rondom speeltoestellen gebruikt zorgt dat voor valdemping.
U kunt hier verschillende soorten boomschors bestellen. Denk aan Frans boomschors en Naaldhout boomschors. Neem een kijkje in de webwinkel of neem vrijblijvend contact op.