Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Afscheiding of border maken met boomschors

Afscheiding of border maken met boomschors Overweegt u een natuurlijke en nette afscheiding of border te maken met boomschors? In dit artikel bekijken we de mogelijkheden om boomschors te gebruiken voor het afbakenen van perken, paden en tuinranden. Boomschors voorkomt onkruid en geeft uw tuin een warme, natuurlijke uitstraling!

Afscheiding met boomschors maken

Wilt u een afscheiding aanleggen tussen verschillende perken in de tuin? Tussen een eigen bestrating/looppad en die van uw buren? Of een plantenvak/border langs het huis? Het gaat vaak om een smalle strook.

Boomschors is geschikt om als afscheiding te gebruiken. Daarmee houdt u het onkruid tegen en ziet het er netjes afgewerkt uit. Boomschors is letterlijk het schors van een boom en geeft daarmee een natuurlijke uitstraling aan de tuin. Iets dat warmer oogt dan stenen, kiezels of een afscheiding met tuinaarde. Voor een afscheiding met boomschors zijn zakken boomschors vaak het handigst. Daarmee strooit u het materiaal eenvoudig uit. Heeft u grotere hoeveelheden nodig? Bestel het boomschors dan in big bags of losgestort.

> Boomschors in zakken
> Boomschors in bulk

Border maken met boomschors

Een border is vaak een strook grond. Het kan ook een afscheiding zijn, welke grenst aan een muur, schutting of haag. In een border is er vaak meer begroeiing. Bij een afscheiding gaat het hooguit om een klimplant voor tegen de schutting of muur. Ook is de oppervlakte van een border vaak groter. Het gaat meestal om een rechthoek met vaste planten, bollen en eenjarigen. Een stukje tuin dat afgekaderd is van de rest van de tuin. Om dit netjes af te werken is het mogelijk met boomschors te werken. Daarmee gaat u onkruid tegen. En kijkt u niet meer tegen een stuk tuinaarde aan.
 

Border aanleggen met boomschors

Bij het aanleggen van borders met behulp van borderranden en boomschors is het belangrijk om eerst de bodem goed voor te bereiden. Graaf de randen af en plaats de borderranden stevig in de grond. Hiervoor kunt ook handige borderpaaltjes gebruiken. Vul de borders vervolgens met goede aarde en planten naar keuze. Leg vervolgens een laag boomschors over de bodem om onkruidgroei tegen te gaan en vocht vast te houden. Dit geeft de border een nette uitstraling en beschermt de planten. Zorg voor regelmatig onderhoud, zoals het bijvullen van de boomschorslaag en het verwijderen van ongewenste planten. Zo blijft de border mooi en gezond.

> Bekijk het assortiment borderranden, randafwerking en borderpaaltjes

Onkruid voorkomen in een afscheiding of border

Met anti-worteldoek is onkruid te voorkomen. Vooral bij een smallere strook is het prettig als deze onkruidvrij blijft. Dit zal meestal om een afscheiding gaan. Door een aantal gaten in het doek te maken zijn er klimplanten te plaatsen of andere begroeiing. Wilt u anti-worteldoek toepassen in een border? Ook dan is het nog steeds mogelijk om er begroeiing in te zetten. Geef vaste planten of andere begroeiing voldoende de ruimte en maak openingen in het anti-worteldoek die groot genoeg zijn. Het gemakkelijkst doe u dit door een kruis te snijden. Vervolgens vouwt u alle flappen naar binnen of buiten en is het mogelijk om beplanting te plaatsen.

Heeft u materialen nodig voor het maken van afscheidingen en borders? Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Neem contact met ons op via 0342-784000 of vul het contactformulier in. Of plaats direct uw bestelling in onze webshop.
 
  Luc     22-04-2024 11:30