Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors: de ideale ondergrond voor kippen, konijnen en andere dieren

Boomschors: de ideale ondergrond voor kippen, konijnen en andere dieren Boomschors is een veelzijdige bodembedekking die geschikt is voor een breed scala aan dieren, waaronder kippen, konijnen, cavia's, knaagdieren en zelfs paarden. Boomschors is zacht en comfortabel voor dieren om op te lopen en te zitten/liggen, en het absorbeert vocht goed, waardoor de ondergrond schoon en droog blijft.

Boomschors in de kippenren / het kippenhok

Kippen hebben behoefte aan een droge en schone ondergrond om te lopen en te wroeten. Boomschors is een ideale keuze voor kippenrennen, omdat het gemakkelijk schoon te maken is en geurtjes absorbeert.

Om de kippenren schoon te houden, moet u de boomschors regelmatig verversen. U kunt dit doen door de oude boomschors af te voeren en een nieuwe laag boomschors aan te brengen. Het is ook belangrijk om de kippenren regelmatig te controleren op uitwerpselen en andere vervuiling. 

Naast een gedeelte met boomschors, is het belangrijk dat de kippenren ook een stuk zonder boomschors heeft. Zorg voor bijvoorbeeld een zandbed of andere ondergrond zoals met stro. Wilt u een iets stevigere ondergrond? Breng dan op de bodem een laag grind aan en boor eventueel gaten onder in de kippenren, zo kan ook (regen)water gemakkelijk wegstromen

Boomschors in de konijnenren / het konijnenhok

Konijnen houden van wroeten en spelen op een zachte en comfortabele ondergrond. Boomschors is een ideale keuze voor konijnenrennen, omdat het zacht en water absorberend is.

Om de konijnenren / het konijnenhok schoon te houden, dient u de boomschors regelmatig te verversen. U kunt dit doen door de oude boomschors af te voeren en een nieuwe laag boomschors aan te brengen. Het is ook belangrijk om de konijnenren regelmatig te controleren op uitwerpselen en andere vervuiling. Om het onderhoud te versimpelen, brengt u op de bodem van de ren / het hok krantenpapier aan. Dit neemt de urine van konijnen op en is gemakkelijk te verwijderen. 

Boomschors als ondergrond voor andere dieren

Boomschors is ook geschikt voor andere dieren, zoals cavia's, knaagdieren en zelfs paarden. Cavia's en knaagdieren houden van een zachte en comfortabele ondergrond om op te lopen en te spelen. Paarden vinden het fijn om op een water absorberende ondergrond te staan en te liggen. Een andere optie voor de paardenbak/paardenstal is houtsnippers. Let er wel goed op dat u een natuurlijke bodembedekker (onbewerkt) gebruikt en dat de dieren het materiaal niet opeten. 

Boomschors voor dierenverblijven bestellen

Op zoek naar een comfortabele en natuurlijke bodembedekking voor uw dierenverblijf? Bij Boomschors.nl vindt u een ruim assortiment aan boomschors, houtsnippers, en andere bodembedekkers. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd in diverse afmetingen en soorten.
 

> Franse Boomschors

> Boomschors in zakken

> Dennenschors

> Losgestorte boomschorsproducten

> Houtsnippers

> Houtsnippers in zakken


---
Heeft u een vraag over boomschors of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een bodembedekker? Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0342-784000 of stuur een bericht via ons contactformulier. We helpen u graag.
 
  Luc     15-11-2023 10:30