Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors in plantenbakken

Boomschors in plantenbakken

Boomschors wordt veel gebruikt als bodembedekker in tuinen, speeltuinen, paden, parken - en zelfs de kippenren. Boomschors is zowel decoratief als functioneel; naast dat het er mooi uitziet, biedt boomschors ook diverse voordelen. Maar wist u ook dat boomschors zeer geschikt is om te gebruiken in plantenbakken? We zetten de voor- en nadelen van boomschors in plantenbakken voor u op een rijtje.

Voordelen van het gebruik van boomschors in plantenbakken

Boomschors wordt vaak gebruikt om decoratieve redenen. Wanneer de potgrond in de plantenbakken wordt afgedekt met een laag boomschors, ziet het er erg mooi, netjes en verzorgd uit. Daarnaast zijn er vele verschillende soorten boomschors verkrijgbaar, waardoor u o.a. de kleur en de afmeting van de boomschors kunt afstemmen op de uitstraling van de tuin. Kiest u bijvoorbeeld voor fijne boomschors of de iets grovere variant?

Andere voordelen aan het toevoegen van boomschors aan plantenbakken zijn dat het onkruid tegengaat, het een isolerende werking heeft en het de potgrond in de plantenbakken helpt om vocht vast te houden. Dit laatste is uiteraard van belang om uw planten, bloemen en/of andere gewassen optimaal te kunnen laten ontwikkelen.

Boomschors in plantenbakken | Nadelen

Wanneer boomschors aan plantenbakken wordt toegevoegd is het van belang dat de boomschors zich alleen op de potgrond bevindt. Vermeng de boomschors niet met de potgrond of tuinaarde. Er kunnen zich dan namelijk schimmels ontwikkelen die de gewassen aantasten. Dit wilt u uiteraard absoluut tegengaan! Daarnaast is het van belang om de laag boomschors met enige regelmaat te verversen. Ziet u dat de boomschors uiteenvalt of begint te schimmelen? Verwijder de boomschors uit de plantenbak en ververs met een nieuwe laag boomschors.

Welke boomschors in plantenbakken?

Er zijn verschillende soorten boomschors verkrijgbaar. Welke soort boomschors u kiest om toe te voegen aan uw plantenbakken maakt in principe niet zoveel uit en is afhankelijk van uw wensen. Grovere boomschors ziet er over het algemeen fraaier uit, maar fijnere boomschors bedekt de bodem beter en biedt over het algemeen een betere bescherming tegen uitdroging van de gewassen.

Boomschors voor plantenbakken kopen

Op Boomschors.nl vindt u een ruim assortiment aan verschillende soorten boomschors - zowel de grovere als de fijnere variant. In onze webshop koopt u eenvoudig en snel boomschors in zakken of boomschors in big bags. Daarnaast is het mogelijk om boomschors losgestort te ontvangen.

Heeft u een vraag over boomschors? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0342-784000 of stuur een e-mail naar klantenservice@groundcovergroup.nl. Ook is het mogelijk om ons contactformulier in te vullen. We helpen u graag aan passend advies.

boomschors-in-plantenbak

  Luc     09-05-2022 13:03