Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Frans schors, sylvesterschors of dennenschors gebruiken?

Frans schors, sylvesterschors of dennenschors gebruiken?

Boomschors bestaat er in verschillende soorten en maten. Wanneer u boomschors gaat kopen, is het belangrijk om de verschillende soorten te (her)kennen. Zo kiest u voor boomschors dat goed bij uw tuin past. In dit artikel gaan we verschillende soorten boomschors bespreken. We bespreken de voor- en nadelen, maak op basis daarvan de beste keuze.

Sylvesterschors

Sylvesterschors is schors dat afkomstig is van de pijnboom. De grove den waarvan deze boomschors afkomstig is, is in een groot deel van Europa te vinden. Met name in de koudere gedeelten in Europa kunt u deze boom veelvuldig tegenkomen. De boom kunt u vinden tot op een hoogte van ongeveer 2 kilometer. U kunt dit schors ongeveer 3 jaar gebruiken, de kleur is lichtbruin. Het materiaal is uitstekend te gebruiken wanneer u gaat decoreren of voor in plantenbakken. Ook voor tuinpaden en op speelplaatsen komt u sylvesterschors tegen. Het materiaal is van een iets mindere kwaliteit als de andere varianten.

Dennenschors

Dennenschors wordt gemaakt van schors dat van de dennenboom komt. Het dennenschors is afkomstig van Noord-Europese dennen. U kunt dennenschors herkennen aan de lichtbruine kleur van het materiaal. Dennenschors gaat ongeveer 4 jaar mee. Dennenschors is materiaal dat van een betere kwaliteit als Sylvesterschors is. Wilt u dennenschors gebruiken? Dan kunt u dit onder andere gebruiken voor het bestrijden van onkruid, u kunt het materiaal gebruiken om tuinpaden op een natuurlijk manier mee aan te leggen en u kunt het materiaal voor op een speelplaats of als bodembedekker op een oprit gebruiken. Bij dennenschors wordt aangeraden om ongeveer een laag van tussen de 8 en 10 centimeter aan te brengen. Dit zou voldoende moeten zijn, het materiaal kan op deze manier niet zomaar in de bodem verdwijnen en biedt voldoende stevigheid. Gebruikt u dennenschors voor een speelplaats? Dan zou een laag van circa 10 centimeter, voldoende moeten zijn om een val te dempen. Dennenschors kunt u direct via Boomschors.nl bestellen. Wij leveren het materiaal op verschillende manieren aan. Direct Dennenboomschors bestellen.

Franse boomschors

Franse boomschors is waarschijnlijk wel het meest populaire materiaal wanneer het om boomschors gaat. Franse boomschors is afkomstig van de Franse pijnboom en is in principe een coniferensoort. U ruikt dit wanneer u de boom in het echt ziet, de boom geeft dezelfde geur af als coniferen. Een sterke en voor veel mensen prettige geur. Franse pijnbomen, groeien in Mediterrane gebieden en kunnen uitstekend tegen de warmte, dit komt door het taaie karakter van de bomen. De bomen vallen op door de stam waarin veel bochten zijn te vinden, dit materiaal is ideaal om boomschors van te maken. Frans schors kunt u herkennen aan de roodbruine kleur en is geschikt voor tal van verschillende doeleinden. Door het natuurlijke karakter van Frans schors, kunt u het materiaal gebruiken ter decoratie, om paden mee te maken of als ondergrond wanneer u bijvoorbeeld een speelplaats wilt maken. Het materiaal gaat gemakkelijk meerdere jaren mee en kan het al snel een jaar of 5 volhouden. Is er sprake van een vochtig klimaat? Dan gaat het materiaal iets minder lang mee en zal de levensduur korter zijn. Wanneer de kwaliteit van het materiaal dreigt af te nemen is het belangrijk om nieuw boomschors aan te brengen. Zo blijft een pad, speelplaats, parkeerplek of tuinperk er mooi en verfrissend uitzien. Door de uitstekende kwaliteit van Frans boomschors hoeft het materiaal echter minder vaak vervangen of aangevuld te worden. Ondanks de hogere aanschafwaarde van het materiaal, scheelt dit behoorlijk in de kosten. Direct Frans boomschors bestellen.

Lukt het u op basis van dit artikel niet om voor de juiste variant te kiezen? Dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen en kunnen wij persoonlijk adviseren welke variant het best in uw tuin past. Vervolgens kunt u een bestelling plaatsen.

  Ad Schors     25-09-2018 09:09