Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Planten beschermen met cacaodoppen

Planten beschermen met cacaodoppen Bescherm planten met cacaodoppen. De ideale manier om slakken, katten of ongedierte te weren. Zo voorkomt u dat het grotere blad in een gatenkaas verandert. Daarnaast biedt u met cacaodoppen bescherming tegen de wortelvorming van onkruid. Waardoor uw planten volop de ruimte hebben om te groeien.

Wat zijn cacaodoppen?

Cacaodoppen zijn het best te kwalificeren als restproduct. Organisch materiaal dat overblijft bij de productie van cacao. Daardoor een milieuvriendelijk alternatief voor andere bodembedekkers. Het materiaal is geschikt om rondom allerlei begroeiing aan te brengen.

Tuin gezond houden door cacaodoppen

Met een laag cacaodoppen zorgt u voor natuurlijke vochtregulatie. Waardoor de grond van uw tuin minder snel uitdroogt en daarmee ook de planten, bloemen en bomen beter beschermd zijn. Is er veel regenval? Ook dan reguleert u het vocht met cacaodoppen. Het droge materiaal vangt de druppels moeiteloos op en laat ze los als de tuin het nodig heeft. Zelfs in tijden van zonneschijn zal de tuin hierdoor voldoende bewaterd zijn. Door met een iets dikkere laag te werken, is er voldoende materiaal om van al dit soort voordelen te profiteren.

Cacaodoppen ter decoratie

Vlaktes met tuingrond doen al snel kaal aan. Met cacaodoppen is het mogelijk om uw tuin een natuurlijke look te geven. Door dit op een organische manier te doen, blijft de natuurlijke uitstraling van uw tuin behouden. Wilt u op sommige plaatsen wel cacaodoppen aanbrengen en ergens anders liever niet? Werk deze gedeelten met borders af.

Cacaodoppen op de grond aanbrengen

Let bij de aanbreng van cacaodoppen op:
  1. Bestel cacaodoppen. 1 kuub cacaodoppen is voldoende voor 12,5 vierkante meter bodembedekking. In dat geval heeft u een goed gedekte laag van 8 cm dik. Gaat u voor een iets dunnere laag? Houd rekening met een minimum van 4 cm.
  2. Verspreid de cacaodoppen over uw tuingrond. Het materiaal brengt u meestal direct aan. Soms kiest men voor een tussenlaag met anti-worteldoek. Dit vermindert de kans op het ontstaan van onkruid.
  3. Is het materiaal netjes verspreid? Dan besproeit u de cacaodoppen met water. Daarmee voorkomt u dat het materiaal minder poreus is.
Bij Boomschors.nl is het mogelijk om cacadoppen in allerlei hoeveelheden te bestellen: Heeft u meer materiaal nodig? Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij helpen u graag persoonlijk en adviseren direct. Bestellen doet u via www.boomschors.nl.
    09-07-2020 12:28