Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Vergroenen schoolplein

Vergroenen schoolplein Steeds meer scholen - zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs - zijn zich bewust van de voordelen van een groen schoolplein en kiezen ervoor om hun schoolplein te vergroenen. Op een groen schoolplein staan natuurlijke elementen centraal. Het team van Boomschors.nl is gespecialiseerd in het vergroenen van schoolpleinen en kan ondersteuning bieden aan scholen die hiermee aan de slag willen gaan.

Groen schoolplein | De voordelen

Een groen schoolplein biedt verschillende voordelen. Niet alleen spelen leerlingen/kinderen er graag en meer gevarieerd, maar het draagt ook bij aan een groenere omgeving en meer natuur in de stad. Daarnaast kunnen docenten/leerkrachten het schoolplein gebruiken voor allerlei lessen, zoals over de natuur (biologie), maar ook voor andere vakken zoals Nederlandse taal en rekenen/wiskunde. Op veel scholen wordt (een deel van) het schoolplein al gebruikt als buitenleslocatie. 

Een voorbeeldproject: Amsfort College, Amersfoort

Een mooi voorbeeld van een succesvol vergroeningsproject is het Amsfort College in Amersfoort. Een groep leerlingen van Mavo 1 is - in samenwerking met hun docent en het team van Boomschors.nl - aan de slag gegaan om het schoolplein te vergroenen. Door stoeptegels te verwijderen en dennenschors te storten en verspreiden, hebben zij ervoor gezorgd dat het schoolplein een stuk groener is geworden.

De voordelen van het vergroenen van het schoolplein zijn bij het Amsfort College direct zichtbaar geworden. Door het verwijderen van een groot aantal stoeptegels en het storten van dennenschors ziet het schoolplein er een stuk aantrekkelijker en natuurlijker uit. Daarnaast was het ook voor de leerlingen een zeer leerzame activiteit.

schoolplein-vergroenenvergroening-schoolplein-amersfoort
groen-schoolpleingroen-schoolplein
 

Hoe kan Boomschors.nl helpen met het vergroenen van het schoolplein?

Het team van Boomschors.nl heeft veel ervaring met het vergroenen van schoolpleinen en kan scholen dan ook goed ondersteunen bij dit proces. Zo kan er bijvoorbeeld samen met de school een plan worden gemaakt voor het vergroenen van het schoolplein, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen, behoeften en budgettaire mogelijkheden van de school. Boomschors.nl kan ervoor zorgen dat alle benodigde producten - zoals boomschors, dennenschors, cacaodoppen, houtsnippers, zand, potgrond en tuinaarde - tegen een scherpe prijs worden geleverd. Ook kan het team van Boomschors.nl helpen bij de aanleg van het nieuwe groene schoolplein. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het vergroenen van het schoolplein bij uw school? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of offerte. Wij voorzien u graag van passend advies.
 
  Luc     18-04-2023 11:23