Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Houtpellets als alternatieve brandstof

Houtpellets als alternatieve brandstof Pellets is het zaagsel van hout dat op een verantwoorde manier verbouwd is. Daarnaast kunt u op pellets rekenen als milieuvriendelijke brandstof. Het materiaal bestaat uit zaagsel dat vrijkomt bij het zagen van hout. Het materiaal komt voort uit hard- en loofhout. Door de hoge dichtheid van dit hout, kunt u profiteren van een lange verbrandingsduur als het in de kachel zit. Een hoog rendement noemen we dit. Het materiaal geeft een laag gehalte aan as, er kan zowel voor wit als bruin materiaal gekozen worden. Afhankelijk van de kachel of ketel die u gebruikt, is een bepaald soort pellets het best. Door middel van een proefpakket, kunt u achterhalen welke variant dit is. U kunt bestellen via deze link.

Is houtpellets verantwoord?

Door weinig as te produceren, is het stoken van houtpellets verantwoord om te doen. Daarnaast zijn houtpellets een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen zoals diesel of gas. Zeker door stijgende prijzen van fossiele brandstoffen, wordt het steeds interessanter om dit soort materiaal te verbranden. Het materiaal komt met name uit Oost-Europa en Noord-Amerika, hier wordt het materiaal op een lokale manier geproduceerd. Houtpellets kan gemakkelijk gemaakt worden van restmateriaal dat vrijkomt als er gezaagd wordt. Daarnaast is het efficiënter om het materiaal te vervoeren. U kunt meer kilo’s kwijt op hetzelfde oppervlakte, normaal zit er lucht tussen hout dat vervoerd wordt.

CO2-uitstoot verlagen met houtpellets

Houtpellets is in principe een bijproduct dat afkomstig is van zagerijen. Dat betekent dat een restproduct gebruikt wordt om te verbranden. Dit is een prima gedachte, zo maakt u gebruik van een restroom waar anders niets mee gedaan wordt. Ook wordt er minder CO2 uitgestoten bij de verbranding van houtpellets in vergelijking met aardgas. Ideaal als u het huis op een milieuvriendelijke manier wilt verwarmen.

Vergelijking tussen autogas en houtpellets

Houtpellets laten zich het best vergelijken met het principe van autogas. Autogas is een bijproduct dat vrijkomt als aardolie verwerkt wordt in een raffinaderij. In eerste instantie werd er niets gedaan met dit gas en werd het gezien als afvalproduct. Later heeft men ontdekt dat het gas ook goed als autogas kan functioneren door het vloeibaar te maken. Sindsdien is er veel minder verspilling. Ook houtpellets is een bijproduct dat in principe niet gebruikt werd. Aangezien onze houtindustrie nog lang zal doorrazen, blijft er altijd veel zaagsel liggen waar niets mee gedaan wordt. Dit is zonde, met het verbranden van houtpellets kunt u hier een einde aan maken door de kachel met dit materiaal op te stoken. Een mooie manier van verbranden, beter dan het verbranden van normaal hout dat ook voor andere doeleinden ingezet had kunnen worden.

Wilt u meer weten over houtpellets? Dan kunt u ons telefonisch en per e-mail bereiken. Wij helpen u graag persoonlijk en kunnen direct adviseren. Plaats een bestelling via www.boomschors.nl.
    28-08-2019 18:49