Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Wanneer men bezig is met het aanbrengen van boomschors wordt er vaak nagedacht over het eventueel aanbrengen van worteldoek of splitplaten. Het kost namelijk enige tijd om boomschors aan te brengen en het kan best een behoorlijke investering vergen. U wilt daarom graag dat het resultaat bevredigend is. In dit artikel hebben we het over de combinatie van worteldoek en splitplaten. Doet u daar goed aan?

Worteldoek in combinatie met splitplaten gebruiken

Als u uw pad met boomschors aanbrengt is het raadzaam om voor een combinatie van splitplaten en worteldoek te kiezen. Door middel van worteldoek krijgt onkruid geen kans meer en met splitplaten wordt het materiaal op een prettige manier verdeeld. Tevens wordt er bij splitplaten rekening gehouden met het draagvermogen, boomschors zal niet zomaar in de grond verzakken. Als u boomschors wilt aanvullen of vervangen is dat geen probleem. Gelukkig hoeft dit niet zo vaak! Zo gaat Frans boomschors al snel tot vijf jaar mee, voor een nog frissere uitstraling kunt u boomschors om de twee of drie jaar aanvullen. Het aanvullen van uitsluitend de toplaag kan al een enorm verschil maken.

Argument om geen worteldoek te gebruiken

Naast de voordelen van worteldoek is er ook een groot nadeel, dat heeft met de afwatering te maken. Omdat worteldoek de afwatering bemoeilijkt is het mogelijk dat boomschors zompig wordt. Op deze manier kan het materiaal verrotten en is het minder duurzaam. Kies daarom voor een tuinpad dat op de juiste manier afloopt, zo kan er alsnog worteldoek geplaatst worden en is er afwatering mogelijk.

Bij het gebruik van splitplaten kunnen er geen problemen wat betreft de afwatering ontstaan, dit heeft te maken met de open structuur van het materiaal.

Wilt u geadviseerd worden? Neem dan direct contact met ons op. Wanneer u weet welk boomschors u nodig heeft kunt u dit in combinatie met eventuele toebehoren op Boomschors.nl bestellen.