Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Bojardin Speelmix - Valdempende ondergrond voor speeltoestellen

Bojardin Speelmix - Valdempende ondergrond voor speeltoestellen Bij het ontwerpen en inrichten van speelplaatsen is veiligheid uiterst belangrijk. Een belangrijk onderdeel in dit proces is het kiezen van de juiste ondergrond. In dit artikel laten we u graag kennismaken met de Bojardin Speelmix van Boomschors.nl - een speciaal samengestelde mix van premium houtsnippers en Franse boomschors, ontworpen om een effectieve valdempende werking te bieden onder en rondom speeltoestellen.

Wat is Bojardin Speelmix?

Bojardin Speelmix is een combinatie van zorgvuldig geselecteerde houtsnippers en Franse boomschors, ideaal voor gebruik op speelplaatsen. Deze speelmix zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar ook de veiligheid die nodig is voor kinderen die spelen op en rond klimrekken, glijbanen, speeltoestellen, schommels en trampolines.

Productkenmerken

  • Officieel gecertificeerd: Bojardin Speelmix 10-50 3000-200 is officieel gecertificeerd door TÜV als valdempende ondergrond conform de NEN-EN 1177:2018 norm. Dit betekent dat het product voldoet aan de strenge Europese veiligheidseisen voor valdempende ondergronden.
  • Nauwkeurig gezeefd: De speelmix bestaat uit houtsnippers en stukjes Franse boomschors met een fractie van 10-50 mm. Deze samenstelling zorgt voor een effectieve valdemping en ziet er ook nog eens mooi uit.
  • Duurzaam: Met een gemiddelde levensduur van vijf jaar biedt de speelmix een langdurige oplossing voor speelplaatsen.
  • Natuurlijk product: Bojardin Speelmix is een 100% natuurlijk product.
  • Onderhoudsvrij en onkruidwerend: De speelmix is ontworpen om onkruidgroei te minimaliseren, waardoor het onderhoudsarm is.

Schoolpleinen, speelplaatsen, wandelpaden, terrassen…

Bojardin Speelmix is niet alleen ideaal voor speelplaatsen en schoolpleinen, maar kan ook gebruikt worden voor andere toepassingen. De natuurlijke uitstraling en de functionele eigenschappen maken het bijvoorbeeld ook geschikt voor de aanleg van paden en terrassen.

Aanbrengen & onderhoud

Om optimaal te profiteren van de Bojardin Speelmix, is het belangrijk om deze correct aan te brengen en te onderhouden:
  1. Voorbereiding: Egaliseer de bodem en graaf indien nodig de oppervlakte uit om de gewenste laagdikte te kunnen aanbrengen. Verwijder alle scherpe en gevaarlijke objecten in de buurt van het speeltoestel.
  2. Laagdikte: De valdempende werking van de Bojardin Speelmix is gecertificeerd bij een minimale laagdikte van 200 mm (20 cm) bij een maximale valhoogte van 3000 mm (3 meter). Voor extra veiligheid kunt u ervoor kiezen om een dikkere laag aan te brengen.
  3. Eerste aanbreng: Bij de eerste aanbreng moet rekening worden gehouden met een extra laag van 100 mm (10 cm) om eventuele verplaatsing en/of verzakking op te vangen. Controleer de laagdikte op meerdere plaatsen na de eerste aanbreng.
  4. Onderhoud: Door spelen kan de speelmix zich verplaatsen en kunnen er kale plekken ontstaan. Het is daarom belangrijk om de speelmix regelmatig over het oppervlak te verspreiden. Dit kan bijvoorbeeld met een hark of schep.

Bojardin Speelmix op TV

In de laatste aflevering van seizoen 6 van De Grote Tuinverbouwing op SBS6, reisde het team naar Gouda om het schoolplein van openbare basisschool Het Palet te vergroenen. Ivo installeerde een nieuwe schommel en gebruikte Bojardin Speelmix als ondergrond om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Dit praktijkvoorbeeld toont aan hoe effectief en eenvoudig Bojardin Speelmix kan worden toegepast om een veilige en aantrekkelijke speelomgeving te creëren.

Speelmix bestellen


  Luc     19-06-2024 13:01