Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Najaarsonderhoud van uw tuin | Maak uw tuin winterklaar

Najaarsonderhoud van uw tuin | Maak uw tuin winterklaar In het najaar is het belangrijk om uw tuin klaar te maken voor de winter. Door enkele simpele stappen te ondernemen, kunt u ervoor zorgen dat uw tuin de koudere maanden goed doorkomt. We geven u graag enkele tips om uw tuin winterklaar te maken.

Mulchen van de tuin

Het mulchen van uw tuin is een uitstekende manier om de tuinaarde en de beplanting te beschermen tegen de kou en winterse weersomstandigheden. Het bedekken van de tuinbodem kan worden gedaan met een biologische bodembedekker. Boomschors, houtsnippers, dennenschors, cacaodoppen of houtmulch zijn enkele opties die u hiervoor kunt gebruiken. 

Niet alleen beschermt een bodembedekker de tuinbodem tegen kou, maar het zorgt ook nog eens voor de benodigde voedingsstoffen voor uw tuingrond. Hierdoor blijft uw tuin gezond.

Planten terugsnoeien

Om uw planten in goede gezondheid te houden, is het belangrijk dat er regelmatig gesnoeid wordt. Het najaar is de ideale tijd om uw planten te snoeien, aangezien de bladeren aan de planten beginnen af te sterven. Door uw planten terug te snoeien tot ongeveer 5 cm, krijgen ze de kans om te herstellen in de wintermaanden. In het voorjaar plukt u hier de vruchten van!

Haal eenjarige planten weg

Om volgend voorjaar een prachtige tuin te hebben, is het belangrijk om de eenjarige planten te verwijderen. Deze planten sterven af in de winter. Door ze in het najaar te verwijderen, krijgen uw andere planten alle ruimte om te groeien en de winter goed door te komen.

Composteren

Breng in de herfst en winter compost aan in uw tuin om deze in goede staat te houden. Compost houdt de bodem gezond en voedzaam en helpt ook bij het vasthouden van vocht. Het combineren van compost met een bodembedekker is ook een slimme keuze!

Als u een composthoop of compostbak in uw tuin heeft, zorg er dan voor dat deze in de winter bedekt is met een deksel of jute zakken. Op deze manier kan het composteringsproces doorgaan, zelfs tijdens de koude maanden.

Breng een nieuwe laag tuinaarde aan in uw tuinbedden/borders

Het aanbrengen van een nieuwe laag tuinaarde zorgt ervoor dat uw planten en gewassen de herfst en winter goed doorstaan. Het is als een extra dekentje tegen de kou. Door de extra isolatie worden de wortels van de planten beter beschermd, waardoor het risico op bevriezing wordt verminderd.

Boomschors voor uw tuin

Het strooien van boomschors is een uitstekende manier om uw tuin winterklaar te maken. Het beschermt uw planten tegen vorst en is daarnaast ook nog eens een mooie decoratie voor uw tuin. Bij Boomschors.nl kunt u verschillende soorten boomschors kopen, van zakken tot big bags en losgestorte boomschors

----

Heeft u een vraag over het winterklaar maken van uw tuin en/of bent u opzoek naar een specifiek product?

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0342-784000 of stuur een bericht via ons contactformulier. We helpen u graag.


 
  Luc     07-09-2023 10:19