Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Boomschors als veilige valdemping in de speeltuin

Boomschors als veilige valdemping in de speeltuin Spelen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. In speeltuinen kan er gerend, geklommen en gesprongen worden. Maar een speeltuin moet wel veilig zijn. Een val van een glijbaan, klimbaan of ander speeltoestel kan vervelende gevolgen hebben. Daarom is goede valbescherming heel belangrijk. Boomschors is hiervoor een uitstekende oplossing. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van boomschors als bodembedekker in de speeltuin.

Wat is valdemping precies?

Valdemping zorgt ervoor dat de klap van een val wordt opgevangen. Hierdoor wordt voorkomen dat een kind zich bezeert. De valdemping is afhankelijk van de dikte en samenstelling van de bodembedekking. Boomschors is een natuurlijk materiaal dat goed werkt als valdemping. Bij een val zal de boomschors de klap opvangen, waardoor het kind geen of minder pijn zal ervaren.

Boomschors als valdempende bodembedekker

Boomschors heeft verschillende voordelen in vergelijking met andere materialen en bodembedekkers:
  • Boomschors gaat lang mee. Een laag van 15 tot 30 centimeter boomschors blijft tot wel vijf jaar goed als valbescherming.
  • Boomschors is ecologisch en duurzaam. Het past bijvoorbeeld goed bij ‘groene schoolpleinen en speeltuinen’.
  • Boomschors geeft een natuurlijke uitstraling. Het ziet er mooi en verzorgd uit in de speeltuin en past goed bij natuurlijke materialen zoals houten speeltoestellen.
  • Boomschors is goedkoop. Het is een relatief goedkope manier om de speeltuin veilig en mooi te maken.
Lees ook: Schoolpleinen - Voor welke ondergrond kies je?

Hoeveel boomschors nodig voor de speeltuin?

Voor een goede valbescherming is een minimale laagdikte van 15 centimeter nodig. Wij raden echter aan om tussen de 15 en 30 centimeter aan te brengen voor de beste valdemping. Hoeveel boomschors u precies nodig heeft, hangt af van de grootte van het speelterrein waar de boomschors gestort gaat worden. Op onze website hebben we een handige rekentool opgenomen waarmee u kunt berekenen hoeveel boomschors u nodig heeft.

Boomschors voor de speeltuin kopen

Op Boomschors.nl kunt u verschillende soorten boomschors kopen. We bieden boomschors aan in zakken, big bags en als losgestorte boomschors. We bezorgen onze producten gratis bij u thuis, school, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, openbare speeltuin of elke andere gewenste locatie.

Heeft u vragen over welke boomschors geschikt is voor uw speeltuin of tuin? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We voorzien u graag van passend advies.
 
  Luc     03-07-2023 12:10