Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Hoe lang gaat boomschors mee?

Hoe lang gaat boomschors mee? Boomschors is een natuurlijk product dat gebruikt wordt voor verschillende tuinprojecten, zoals het aanleggen van paden, bodembedekking en als valdempende ondergrond op speelplaatsen. Maar hoe lang gaat boomschors eigenlijk mee voordat de kwaliteit afneemt? In dit artikel bekijken we hoe lang boomschors meegaat en hoe u de levensduur ervan kunt verlengen.

Levensduur van boomschors

De levensduur van boomschors varieert afhankelijk van de soort boom waarvan de schors afkomstig is. Daarnaast spelen ook omgevingsomstandigheden - zoals het weer - een rol. Gemiddeld gaat boomschors 3 tot 5 jaar mee voordat het begint af te breken of weg te rotten. Sommige soorten boomschors, zoals Franse boomschors, kunnen langer meegaan, ongeveer 5 tot 6 jaar.

De levensduur van boomschors hangt af van verschillende factoren:

Boomsoort

Schors van kwalitatievere boomsoorten gaat langer mee dan schors van zachtere houtsoorten. Loofhout heeft de neiging om meer rotbestendige schors te produceren dan zachthout.

Grootte van schorssnippers

Grovere stukken boomschors gaan meestal langer mee dan kleinere snippers. Grotere stukken werken echter minder goed voor projecten zoals speeltuinen of paden waar u een vlak oppervlak wilt creëren. 

Vocht

Vocht is een grote vijand van boomschors en zal het rottingsproces versnellen. Zorg ervoor dat uw boomschors op een goed gedraineerde plek ligt en snel kan drogen wanneer het nat is geworden. Natte boomschors zal sneller gaan rotten en achteruitgaan.

Blootstelling aan de zon

Hoewel enige blootstelling aan de zon prima is en zelfs kan helpen bij het opdrogen van schors, kan te veel direct zonlicht ervoor zorgen dat de schors sneller afbreekt. Het is daarom goed als de boomschors niet de hele dag in de volle zon ligt.

Onderhoud en vervanging van boomschors

Om de levensduur van boomschors te maximaliseren, moet u regelmatig onderhoud uitvoeren, zoals het opharken van de boomschors en het aanvullen van schors wanneer het begint af te breken. Streef ernaar om elke 1 à 2 jaar ongeveer 25% van de schors te vervangen of een nieuwe laag aan te brengen. Als de bestaande boomschors erg nat of rot is, verwijder deze dan volledig en leg er verse schors op.

Als de boomschors echt aan vervanging toe is (bijvoorbeeld omdat het zichtbaar aan het rotten is), verwijdert u de oude schors en bekijkt u goed het oppervlak eronder. Voeg indien nodig nieuwe tuinaarde of zand toe om een goede, gezonde en vlakke basis voor de verse boomschors te creëren.

Boomschors kopen

Op Boomschors.nl vindt u verschillende soorten boomschors, mulch en meer… We bieden verschillende soorten boomschors, van kleine zakken tot grote hoeveelheden, inclusief GRATIS bezorging. Bekijk ook eens onze speciale acties en aanbiedingen!

Met een kwalitatieve boomschors en het juiste onderhoud kunt u jarenlang genieten van deze perfecte bodembedekker.

-----
Heeft u een vraag over onze boomschors?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0342-784000 of stuur een e-mail naar klantenservice@groundcovergroup.nl.
Ook is het mogelijk om ons contactformulier in te vullen. We helpen u graag aan passend advies.

 
  Luc     08-06-2023 09:14